donderdag 5 augustus 2021

Kil, gelukkig maar een tussenstop

 Campervakantie naar Zweden op Tripadvisor

Deel 17 zondag 18 juli 2021

Wat vooraf ging (deel 16) Filipstad, Munkeberg

's Morgens lekker gedoucht op de camping, ontbeten, de hond uitgelaten en weer op pad, van Filipstad naar Arvika. De route is eigenlijk een V. We gaan eerst in zuid-westelijke richting naar Karlstad rijden en van daar weer in noordwestelijke richting naar Arvika. Zo doorkruisen wij een heel stuk Värmland van oost naar west. Maar eerst aan de westzijde van Filipstad naar de Lidl mijn lief en zoon en ik laat daar de hond nog een keertje extra uit, wat zij dan weer beloont met een mooie keutel. Mijn vrouw kwam met leuke spotgoedkope souvenirs de Lidl uit een Zweeds EK2020 t-shirt en een Zweedse vlag van 120 bij 90 cm, allebei maar een 20 kronen ofzo, uitverkoop na het EK voetbal.


Wij gaan weer een mooie route langs bossen en meren en rode huisjes rijden. Pats hebben wij in elk geval zo'n elanden verkeersbord op de foto. Trouwens nog steeds geen echte eland gezien.

Filmpje onderweg naar Kil 1

Filmpje onderweg naar Kil 2

Maar het rijden hier op de tweebaanswegen is wel erg mooi en je ziet veel. Tegen twaalven vonden wij het wel tijd voor koffie. Wij besloten naar een volgens ons wel aardig plekje bij Kil Fyrkenbadens camping, er naar toe reden wij een keer verkeerd, mijn lief kwam op een zandpad langs een akker terecht. Zij draaide kundig en weer terug naar de hoofdroute.

Even na twaalven waren wij er. Geen super plek en blij dat wij niet voor deze camping voor een overnachting hebben gekozen, met al die strakke rechthoekige veldjes, maar wel aan een meer. Wij hebben hier fijn even gekuierd en koffie gedronken en onze zoon rijdt de tweede etappe van deze dag naar Arvika (deel 18).



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver