donderdag 19 augustus 2021

Ditzumerverlaat, nein ist nichts

Campervakantie naar Zweden op Tripadvisor

Deel 36 woensdag 28 juli 2021

Wat vooraf ging (deel 35)Glückstadt, volle tank

Weer wakker, bij de eerste ronde met onze hond zag ik, dat er onder het campertje van onze buurman, die alleen op pad is een dode jonge haas ligt. Lag er gisteren nog niet...
Onze plannen voor vandaag. Wij rijden naar Bremerhaven en daar houden wij pauze aan de Weser en vervolgens rijden wij naar Ditzumerverlaat vlak bij de Nederlandse grens voor de laatste camperovernachting en rijden morgen na eerst nog een keer in Duitsland boodschappen te hebben gedaan naar huis.

Plannen wijzigen...

Wij gaan op pad en rijden eerst naar de Netto supermarkt in Wischhafen, waar al meer campers staan die vannacht op de camperplaats bij de Elbe stonden. Ook onze buurman van vannacht doet er nu boodschappen. Mijn zoon en ik doen vandaag de boodschappen en leveren alle lege Duitse statiegeldflessen in. In Nederland, gaat dat niet meer.

De Elbemonding is niet ver

Boodschappen te plek en rijden. Mijn zoon had een route zonder snelwegen gepakt op Flitzmeister. Had in dit deel van Duitsland niet gehoeven, weten mijn lief en ik, snelwegen zijn hier toch niet. Affijn, Flitzmeister liet ons over weggetjes rijden vlak onder de Elbemonding, die niet breder waren dan een Nederlands fietspad, bidden dat er geen tegenliggers komen. Na een half uurtje leidde ik hem met behulp van de borden langs de weg en Google Maps weer terug naar een normale weg.

Wij rijden Bremerhaven binnen

Uiteindelijk kom je dan voor Bremerhaven op de enige snelweg in deze omgeving. Wij rijden de stad in en parkeren onze camper op een parkeerplaats vlakbij het veer Bremerhaven Nordenham. Wij gaan koffie drinken met lekker gebak op een kleedje in het gras. Zo werd de stemming die deze rit even onder druk had gestaan weer helemaal goed en al helemaal toen wij naar de Weser kuierden en daar een klein uurtje gingen genieten van wat er hier in dit havengebied wel niet gebeurt.




Terug vanaf het gebeuren in de Weser stonden wij te wachten voor een brug bij de sluis, dat duurde en duurde, tot wij eindelijk bedachten, de brug 300 meter verderop aan de andere kant van de sluiskolk is wel dicht. Wij liepen even om en kwamen zo uiteindelijk toch weer net op tijd (qua parkeergeld) bij de camper.

Op naar Oost-Friesland, die rit over de snelweg in dit deel van Duitsland was dan na het leuke verblijf in Bremerhaven weer erg saai en uiteindelijk kwamen wij dan bij de camperplek van vannacht in Ditzumerverlaat.

Er was nog een plekje vrij alle voor de camper benodigde voorzieningen zijn er. Wij kijken even op het bord. Van Der Burgemeister (waar zagen wij zoiets eerder deze week) mag je hier alleen verblijven als je aan kan tonen, dat je negatief getest over twee gevaccineerd tegen Covid-19 bent. Na 3 weken helemaal geen gezeur hier over en anderhalve dag in dit mondkapjesland, hadden wij hier geen zin in. Mijn lief besloot de jachthaven in Winschoten (NL) te bellen of zij nog plek hadden en ja hoor, volop. Wij verlaten dit saaie dorp en rijden weer naar Nederland (deel 37).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver