zondag 1 augustus 2021

Trelleborg, strandcamping

Campervakantie naar Zweden op Tripadvisor
Deel 5 maandag 12 juli 2021
Wat vooraf ging (deel 4) Malmö, Øresundsbron

Wij gaan slapen en vanaf morgen verplaatsen wij ons met onze bus naar het noorden (in deel 6). Met een volle dieseltank reden we naar Trelleborg een half uurtje onder Malmö. Wij hadden een camperplek gevonden op internet aan de westkant van de stad, gratis. Wij er naar toe, wij rijden het centrum door  langs Trelleborgen een ringwalconstructie van de Vikingen in de stad. Er was inderdaad een camperplek, gratis, maar je mag er maar vier uur staan. Dat zou een kort nachtje worden. Het was wel aan zee, maar op een lawaaierige plek door een verkeersweg afgesneden van de rest van de stad.

Dan zoeken wij toch maar een echte camping. Deze vonden wij aan de oostkant van de stad, ook pal aan de Oostzee en met vanaf het strand ook uitzicht op hier vertrekkende een aankomende veerboten. Wij werden vriendelijk geholpen bij de receptie, kregen twee campingkaarten voor douches, sanitair en zo en wij kozen een plekje op de kaart vlak bij het strand. Helaas zat er nog wel een rij bomen en struiken tussen strand en camper, maar verder een prima plek. Gas aan voor de koelkast. Ik had geen zin de stroom aan te sluiten.

Toen wij geïnstalleerd waren geen wij eerst maar eens met ons drieën en hond het strand op. In de Oostzee is geen waarneembaar getij, vandaar dat dode stinkende plantenresten zo op grens van water en land blijven liggen en waarschijnlijk dat hier veel vaker een pier aan het strand is, om te gaan zwemmen, iets wat je aan de Noordzee bijna niet tegenkomt. Wij hebben hier niet gezwommen trouwens.

De pier aan het strand bij de camping

Terug  op bij onze camper is het tijd voor wat drinken. Al zittende op ons eigen terras komt er ineens een dubbeldekker voorbij, Palmbussen. Wij hebben onze eigen 'bus' en daarom geen enkele behoefte om er met deze bus op uit te gaan, maar toch leuk om voorbij te zien komen.

De Palmbus

Na de warme hap, is het tijd voor de avondwandeling, wij lopen oostelijk richting het strand, gezellig, maar niet bepaald de spannendste wandeling van deze vakantie. Daarna koffie en 's avonds tijdens ons potje Yahtzee rijdt er ineens een ambulance met zwaailichten naar het restaurant aan het strand. Hopelijk viel het allemaal mee. Morgen noordwaarts (in deel 6).

De avondwandeling





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver