vrijdag 2 juni 2017

Onze hond

Het water, dat we het meest bevaren hebben, is het Zwarte Water. Reden is, dat onze ligplaats de meeste jaren aan deze rivier lag. Soms voer je vanuit het Zwarte Water het Zwolle-IJsselkanaal op, om bijvoorbeeld richting Kampen te gaan. Vaker ga je richting noorden, waar je met een motorboot zonder hoge mast zonder een obstakels nonstop door kan varen via Hasselt tot Meppel, Zwartsluis, de sluis bij Kraggenburg in de Noordoostpolder, Blokzijl, of zelfs via Zwartemeer en Ketelmeer naar Urk en het IJsselmeer. Mogelijkheden te over

Meer nog, dan aan de IJssel, ligt Zwolle aan het Zwarte Water, want die loopt echt door tot de stadsgracht, terwijl de IJssel aan de zuidoostkant onder de stad langs loopt. Het Zwarte Water is net als de IJssel een prachtige rivier, slechts een 20 kilometer lang, maar wel breed met een paar mooie kolken en haventjes waar je kan overnachten met je boot zoals een kilometer voor de monding bij Genemuiden

…En je *hond, waaronder onze kruising Mechelse herder / bordercollie, zwemt voorop, kan er ook in Zwolle prima even zwemmen en afkoelen!

Zwarte Water 23-06-2010

Ja dit was een geweldige hond, onze tweede na een stabij die wij 15 1/2 jaar hebben gehad. Deze hond was ook een echte Houdini net als onze derde hond op een andere manier. Wij hadden ons aan laten praten, dat ie als pup 's nachts maar in een bench moest, zo'n ding geleend, maar daar kwam ie keer op keer weer uit. Toen hebben wij hem in huis beneden gewoon weer de vrijheid gegeven, net als onze eerste en derde hond.

Deze  ontzettend trouwe en actieve kruising is bijna dertien jaar geworden. Ontzettend lief en wijs, maar ze had ook haar streken.

*De hond (Canis lupus familiaris) is een gedomesticeerde ondersoort van de wolf. De hond is een roofdier uit de familie van de hondachtigen (Canidae) en komt op alle continenten voor, meestal in gezelschap van de mens. Al duizenden jaren wordt de hond gebruikt voor bewakingstaken, bij de jacht, als herdershond en als trekdier. Nog steeds heeft hij werk als politiehond of hulphond, maar de meeste honden worden tegenwoordig gehouden als gezelschapsdier.

1 opmerking:

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver