maandag 9 augustus 2021

Kungälv, Bohus fästning

 Campervakantie naar Zweden op Tripadvisor

Deel 23 woensdag 21 juli 2021

Wat vooraf ging (deel 22) , Munkedal waterval wandeling

Na een goede nacht op het kampeerterrein in Munkedal nog een rondje met de hond om de appelboomgaard met bijenkasten en wij gaan weer rijden. Eerst rijden wij naar Kungälv, waar wij het 14e eeuwse Noorse fort, (ja dit deel van Zweden was ooit Noors en Kungälv is in de 12e eeuw heel even hoofdstad van Noorwegen geweest) Bohus fort gaan bezoeken.

Na via de supermarkt in Munkedal te zijn gereden, vertrokken wij richting Kungälv, grotendeels over de E6, vlak langs de kust. Ter hoogte van Uddevalla gingen wij over een mooie hoge brug over de Byfjord, prachtig uitzicht. Bij Kungälv de snelweg af en dan is het nog een klein stukje om bij het fort te komen.... als je de goede afslag neemt. Dat deden wij niet en wij belanden op een landweggetje nauwelijks breder dan een Nederlands fietspad en raakten  aan het dwalen. Een stuk zuidelijker kwamen wij weer bij de E6 uit en pakken de verkeerde oprit, richting Göteborg, wij rijden over de snelweg langs een dealer van oude Amerikaanse sleeën, volgens mij een grote hobby van een groot aantal Zweden, gaan in Göteborg de snelweg weer af en rijden via Backa over een parallelweg weer richting Kungälv, passeren nogmaals de dealer van Amerikaanse auto's uit de 60-ger en 70-ger jaren en rijden nu wel op de juiste manier naar het forteiland.




Wij parkeerden de camper op de parkeerplaats betaalden parkeergeld in de automaat en besloten niet het fort binnen te gaan, maar gewoon een rondje over het forteiland om het fort te lopen. Het was warm weer en met de schapen op het dorre gras had je soms eerder het idee in Zuid-Europa te wandelen, dan in Scandinavië. Wij zorgden, dat wij onze hond goed bij de schaapjes vandaan hielden en liepen zo een leuk rondje tussen water en vesting.



Terug bij de camper zetten wij de stoelen en een klein tafeltje buiten schuin aan de achterzijde van de camper en gingen wij hier heerlijk zitten lunchen. Na de lunch startte onze zoon de wagen voor de tweede etappe van vandaag naar Sätilla (deel 24).




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver