maandag 2 augustus 2021

Traryd, koffie en droge koek

Campervakantie naar Zweden op Tripadvisor

Deel 8 woensdag 14 juli 2021

Wat vooraf ging (deel 7) Vinslöv, wassen

Wij hadden heerlijk geslapen in Vinslöv. Voor vertrek nog even het chemisch toilet legen, dat is mijn taak en de mevrouw waar wij gistermiddag nog mee spraken, waarschuwde om toch goed de put door te spoelen, anders zou zij in de stank zitten op haar plek 20 meter verderop. Een goed bedoeld advies, maar indien mogelijk spoel ik altijd dit soort zaken met ruim water door, want die lucht is van vlakbij inderdaad niet te harden.

Wij leverden het koppelstuk voor de stroomkabel weer in bij de receptie en gingen op pad, door het mooie bos- en waterrijke Zweden, rode huizen, veel bos, soms een weide of een akker en veel water. Op een gegeven moment waren wij natuurlijk aan koffie toe. Wij waren onderweg naar het gehucht Bolmen aan het gelijknamige meer. Daar was de camping waar wij naar toe wilden. In Traryd in het landschap Småland planden wij onze koffiepauze.

Wij waren het niet altijd eens met onze navigatiemiddelen, soms Tom Tom, soms Flitzmeister, soms Google, want wij waren het dorpje 2 keer doorgereden, voor wij halt hielden bij een recreatie terrein, Traryds Skans. Wat picknickbanken, bos een kinderboerderij en een meer. De  ronde bank in de schaduw was al door een man bezet, dus gingen zochten wij noodgedwongen de ronde betonnen picknickbank in de zon op.

Koffie dus, 's morgens voor vertrek gezet. In de ICA  supermarkt in Vinslöv had ik een regionale specialiteit meegenomen Skånske peperkoeken. Goh, wat waren die dingen droog. Lachen, maar gauw weggespoeld met de koffie uit onze thermoskan. Daarna even wandelen, de kinderboerderij lieten wij rechts liggen, maar wij lieten de hond met dit warme weer even te water bij een klein strandje aan het meertje. Vervolgens gingen wij een stukje het bos in, heuvelop. Een uurtje later zochten wij de airco van onze camper weer op en vervolgden onze reis naar Bolmen (is deel 9).




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver