vrijdag 13 augustus 2021

Kerteminde, Havn og Marina

Campervakantie naar Zweden op Tripadvisor
Deel 31 zondag 25 juli 2021

Wat vooraf ging (deel 30)Fuglebjerg, frikadelburger

Wij naderen de snelweg op Seeland die ons naar de Tolbrug de Grote Beltbrug leidt. Hier is het best druk. Wij pinnen de tol en rijden de mooie brug over, het hoge deel, over Sprogø en langs het lagere deel van de brug en belanden zo op het eiland Funen. 
Bij Nyborg voor wij de snelweg afgaan gebeurt er iets raars. Iemand rent zo over de snelweg, haalt een fiets van de linkerbaan en loopt terug. De auto waar ie vanaf is gevallen staat iets verderop langs de weg. Nog iets verderop staat de auto langs de weg, waar die fiets op of over de motorkap is geklapt. Wij waren gelukkig niet in de buurt toen dit gebeurde. Daarna was het nog maar een kort stukje naar het stadje Kerteminde. 

Brug over het Kertemindefjord

Aan de andere kant van het fjord ligt de jachthaven met camperplekken. Bij een automaat aan het clubgebouw, betaalden wij de overnachting, ging allemaal goed. Even later bleek, dat wij via een andere toets op de automaat de kosten en kaart voor het douchen hadden moeten pinnen. Even terug en dit ook regelen. Het is dan vaak even kijken hoe het precies werk, maar een man die hier waarschijnlijk bij het meubilair hoort kwam ons ongevraagd helpen. Ik moest hem eerst nog even aankijken, voordat ie het besef had om even weg te gaan kijken bij het pinnen. Affijn geregeld. Onze camper met stoelen stonden vlak bij deze automaat en tien minuten later, zagen wij dat andere mensen van hem ook al weer ongevraagd hulp kregen bij de betaalautomaat.

zeehondenopvang Fjord&Bælt

Na een drankje op ons eigen terrasje besloten wij even een rondje te lopen door het stadje. Na de Coöp supermarkt kwamen wij langs een van de attracties van dit stadje, het museum Fjord&Bælt. Wij hadden geen zin om dit te bezoeken, bovendien, onze hond was mee, maar zagen aan de achterzijde wel twee (opgevangen?) grijze zeehonden in een klein bassin. Ik zie ze toch liever op een zandbank in de ruime Waddenzee.

 

Verder is dit best een aardig gezellig klein stadje, helaas was het niet echt terrasjesweer en wij waren nog steeds best vol van onze lunch, dus bleef het voor ons bij een rondje lopen. 

Ook na de warme maaltijd moest onze hond er natuurlijk wel weer eens uit. Deze keer ging de ronde langs het Kerteminde Noorderstrand, waar je vanaf de haven rechtstreeks naar toe kunt lopen. Leuk hier zijn de barbecue plekken met kruiden voor de barbecue in de tuintjes die vrij te gebruiken zijn. Maar vandaag is het geen goed barbecueweer en werd er geen gebruik van gemaakt. Ook valt het mij op dat alle horeca op en rond de haven gesloten is, zal wel met de pandemie te maken hebben. 


Toen het allang donker was en na een wijntje / biertje en stevig potje yathzee gingen wij slapen. De volgende dag gaan wij weer naar Jutland, met een tussenstop in Kolding (deel 32).








 







Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver