woensdag 4 augustus 2021

Sjötorp, Vänern

Campervakantie naar Zweden op Tripadvisor

Deel 15 vrijdag 16 juli 2021

Wat vooraf ging (deel 13) Hjö, Hamn en  (deel 14) Rendiermos

Na de koffie in Hjö begonnen wij met het oversteken van het stuk land tussen de twee grootste meren van Zweden van Vättern naar Vänern, een leuke rit die ons rond kwart over een op Askeviks camping een eindje boven Sjötorp aan het Vänermeer bracht. Bij deze camping kochten wij na een praatje met de mevrouw achter de receptie slechts te goed voor de douches, elandenstickers (een echte nog steeds niet gezien) en koelkastmagneetjes voor thuis. De plek vlak voor de receptie leek ons niet wacht, maar achter het restaurant zijn camperplekken, die niet door de camping worden geëxploiteerd, maar die je met creditkaart kan boeken. Dit zijn een aantal mooie plekken met direct uitzicht over de padelbaan en het grote Vänern.

Askeviks Camping, links restaurant, midden camperplekken, rechts vakantiewoningen

Na de lunch gingen mijn lief en zoon het zwemwater proberen. Ik had er op deze plek niet zo'n behoefte aan. Stenige bodem in het grote meer en in de baai was het zeer ondiep en drekkig en stenig. Verder hebben wij ons hier 's-middags best wel vermaakt. We merkten, dat Pripps Blå 0,0% best een lekker alcoholvrij biertje is en dat je na een aantal slokken van het Heineken lättöll van 3,5% niet meer het verschil merkt met het bij ons gangbare Heineken. Onze hond vond nog een mooie bal naast de Padelbaan, mooi speeltje voor hem.

Begin van de avond gingen wij omstebeurten even lekker uitgebreid douchen op de camping en vervolgens voor het eerst in Zweden uit eten in Askeviks Restaurang. De kaart was bescheiden, maar de hamburger met patat en salade en het 5,3% Nils Oscar bier was lekker en koud. Helaas geen tapbier hier.

De zon gaat hier op 16 juli niet eens later onder in het meer, dan in het noorden van Nederland, want behalve een stuk noordelijker, zitten wij ook een stuk oostelijker dan  thuis, maar je merkt echt dat je ook hier in het zuiden van Zweden in het echte noorden zit. Na de prachtige zonsondergang blijft het hier eigenlijk de hele nacht schemeren en wordt het niet echt donker.



Ook midden in de nacht is het niet helemaal donker op 16 juli


Ik had 's middags wat zitten peinzen over de bestemming voor morgen. Na overleg met zijn drieën, want de vierde (hond) heeft niets in te brengen besloten wij voor Filipstad te kiezen. Om vervolgens van daaruit zondag naar het westen en daarna weer naar het zuiden te reizen. Dus morgen eerst naar Filipstad (deel 16).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver