donderdag 5 augustus 2021

Arvika, Kyrkviken

Campervakantie naar Zweden op Tripadvisor

Deel 18 zondag 18 juli 2021

Wat vooraf ging (deel 17) Kil, maar een tussenstop

Tegen enen gingen wij weer een uurtje rijden van Kil langs dorpjes, bossen en meren naar het stadje Arvika in het westen van het landschap Småland. In Kil hadden wij via internet met credit card al een plek gereserveerd in de jachthaven. Aangekomen aan de oevers van Kyrkviken een baai van het Glafsfjord, wat eigenlijk helemaal geen fjord is maar gewoon een van de 100.000 Zweedse meren.

Kyrkviken

Wij stonden op een camperstandplaats. Volgens ons niet wat wij hadden geboekt een lelijk plein met grint aan het meer zonder voorzieningen. Volgens het ouder Zweedse stel dat wij spraken, konden wij hier gratis een nacht staan. Het zal wel, maar dit is niet wat wij willen. Mijn lief kijkt even goed de oever langs, een kleine kilometer verderop staan ook campers. We besluiten de camper hier eerst te laten staan en daar even naar toe te kuieren.
Daar aangekomen bleek iemand te staan op het nummer, dat wij voor ons zelf hadden gereserveerd. Wij maakten even een praatje met de vader van het jonge gezin en hij zij, is prima, wij zijn hier over 10 minuten weg. De man was er waarschijnlijk nog van de dag ervoor, of was wellicht lid van deze haven, waar ook opvallend veel Noorse bootjes liggen en auto's staan, anders had hij nooit door de slagboom kunnen komen.

Affijn wij halen de camper op en nemen de prachtige plek aan het meer voor vandaag in bezit. Gras voor ons, en een mooie houten vlonder naast ons met een picknickbank. Mycket bra!

Stallplats Arvika

Småbåtshamn och Gästhamn Arvika

De was was gisteren toch niet zo fris geworden als wij hadden gehoopt en wij hebben nog veel meer was. Even naar het clubhuis van de haven. Wij vroegen de man die in de veranda zat hoe het hier werkt met de wasmachine en de wasdroger. Mogen wij gratis gebruiken. Hoe mooi is dat. Dus de tweede helft van de middag hebben wij ons tussen de bedrijven door beziggehouden met wassen en drogen en 's avonds hadden wij alles weer mooi schoon en droog, da's  toch prachtig en helemaal niet...

Zou de eigenaar met deze auto al eens in Nederland of België hebben gereden?

een suffe kledingwinkel

Na alweer een heerlijke warme maaltijd, deze keer op de picknickbank van de stalplats met uitzicht op het meer en de bossen aan de overkant, was het tijd om weer een ommetje met de hond te maken. Met zijn allen gingen wij op pad, eerst langs het water en toen de weg en het spoor over richting centrum. Maar mijn lief moest om een grote boodschap. Zij terug, maar mijn zoon, hond en ik gingen nog maar even verder. We kwamen langs de supermarkten en zagen iets hoger een tuincentrum en liepen flink heuvelop tot wij bij een kerk uitkwamen. Daar konden wij weer afdalen richting station en zagen de eerste winkels. Nou zijn wij (en mijn zoon zeker niet) niet in Zweden om te shoppen, maar daarvoor hoef je in dit stadje ook niet te zijn, een suffe kledingwinkel en een schoenenwinkel en nog 3 of 4 winkels, dan heb je het wel gehad qua winkels in het centrum van dit 12.000 inwoners tellende stadje.
Een pleintje met een zonnepaneeltafel waar je je telefoon kunt opladen twee standbeelden, waaronder Fågelmannen en het station aan het uiteinde van het plein.

Fågelmannen (de Vogelman)

Wij lopen via het gesloten horecacomplex Olssons Brygga weer terug richting jachthaven en camper. Toch een leuk rondje door de stad.

Olssons Brygga

's Avonds werd er weer Jatzee gespeeld en morgen reizen wij weer verder het landschap Dalsland in naar Ed (deel 19).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver