zondag 1 augustus 2021

Hörby, Ringsjöstrand

Campervakantie naar Zweden op Tripadvisor 

Deel 6 dinsdag 13 juli 2021

Wat vooraf ging (deel 5), Trelleborg, Strandcamping 

Goed geslapen op Trelleborg Strandcamping en daarna hond uitgelaten langs het strand en heerlijk buiten ontbeten. Bij het opladen van de kaarten voor de douche hadden wij niet goed duidelijk gemaakt, dat wij een minuut of 15 met zijn drieën wilden douchen, want nadat onze zoon had gedoucht, was het tegoed op, dan mijn lief en ik maar even in de bus douchen. Voor vertrek lozen wij toch ons vuile water en vullen wij de schoonwatertank bij.

Het chemisch toiletje geleegd en daarna heb ik de twee kaarten voor het tegoed en toegang tot het sanitair weer ingeleverd  bij de receptie 'hej då' en onderweg. 


tussen Trelleborg en Malmö

We reden in onze camper noordwaarts langs dit kerkje en vele akkers met graan. Landschap Skåne in het zuiden is meer een landbouw, dan een bosgebied zoals het grootste deel van Zweden. Onder Lund langs reden wij over de E22 richting Ringsjö, dit leek ons een leuke pauze plek. 

Wij kwamen redelijk vroeg aan bij de Ringsjö ten westen van Hörby. Dit was een van de vele Zweedse meren die wij zouden zien en ook dit meer lag in een mooie bosrijke omgeving. Er was een camping en een restaurant. Ze gingen volgens mij net open. Wij konden koffie en koek bestellen en werden geholpen door een vriendelijk, maar wel wat bleu meisje. Ondertussen keken wij naar wat ons voor ons aan het strandje afspeelde, spelende kinderen, mannen en jongens die gingen vissen en een man, die zich bezig hield met yoga-oefeningen. Als je dat precies hier doet wil je publiek en vind je jezelf erg interessant, maar ja hebben wij wat te bekijken. 


Ringsjö

Ondertussen hadden wij beslist, dat wij naar de camping in Vinslov zouden gaan. Weer iets verder naar het noordoosten in Skåne. Wij gingen van de grote weg af. Reden langs mooie kleine weggetjes en ik zag nog een ree luieren in een kleine weide, mijn zoon zag terwijl hij reed nog een dode das (jammer) en ook reeën oversteken. Van een eland nog geen spoor, maar wel mooie rode houten huizen. Wij rijden echt in Zweden. 

Tussen de middag komen wij bij de ICA supermarkt in Vinslov aan. Tijd voor boodschappen. Op de parkeerplaats nog even geluncht en op naar de camping (in deel 7).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver