dinsdag 3 augustus 2021

Bolmen, klein maar druk

Campervakantie naar Zweden op Tripadvisor

Deel 9 woensdag 14 juli 2021

Wat vooraf ging (deel 8) Traryd, koffie en droge koek

Na de pauze en wandeling in Traryd stapten wij weer in de auto en koersten langs mooie weggetjes binnendoor naar Bolmen, een gehucht met camping en jachthaven aan het gelijknamige meer. Dit meer is in grootte het 10de van de 100.000 meren in Zweden. 

Het was best leuk op al die binnendoor weggetjes. Aangekomen bij de camping gingen mijn zoon en ik naar de receptie. Er waren maar twee wachtenden voor ons, toch duurde het nog wel even voordat wij aan de beurt waren. Op het moment, dat de vorige gasten zich hadden ingeschreven, ging de beheerder eerst met hen mee, om een plek op te zoeken. Deze camping in het landschap Småland is dan wel niet groot, maar wel druk. Wij waren aan de beurt en kregen ook onze plek. De beheerder fietste met ons mee en wij kozen een plek zo'n 50 meter van het meer.


's Middags gingen wij alle drie zwemmen in het meer en onze hond pootje baden. Zwemmen deden wij bij de steiger van de camping. De bodem van het meer was niet echt fijn. Bij de camper zitten was voor onze hond best onrustig. Er kwamen vaak en veel mensen langs, waaronder een jongen van een jaar of elf die duidelijk bang voor honden was. Een keer trok onze hond zijn riem los en er achteraan. Zij (onze hond) deed het jongetje niets, maar wel huilen. Affijn met zijn vader hadden wij een leuk gesprekje. 's Avonds gingen wij een stuk wandelen, langs de haven en door het kleine dorpje waar allemaal mooie Falung rode houten huizen staan. Zweden zoals je Zweden verwacht. Ik denk trouwens wel dat de meeste woningen hier vakantiewoningen zijn. Terug weer via receptie naar onze camper. Je kunt ook nog echt zien, dat het receptiegebouw een voormalig treinstation is. aan de achterkant ligt nog het perron. Bij de camper even zoeken op internet en inderdaad, er zijn foto's te vinden uit rond 1920 waar dit gebouw met sporen en een stoomtrein ervoor staat.


De volgende dag hadden wij als betstemming Habo aan het Vättern het op een na grootste meer van Zweden bedacht, maar eerst koese en morgen komt er nog een prachtige tussenstop, maar die wordt pas op de dag zelf bedacht (deel 10!).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver