vrijdag 20 augustus 2021

Winschoten, weer naar huis

Campervakantie naar Zweden op Tripadvisor

Deel 37 woensdag 28 en donderdag 29 juli 2021

Wat vooraf ging (deel 36)Ditzumerverlaat, nein ist nichts

Ditzumerverlaat war gar nichts... na even een heen en weertje met onze hond te hebben gedaan, stapten wij weer in reden via wat Duitse gehuchten nabij de Dollard, Nieuwe Schans in en daar over de Nederlandse grens, op naar Winschoten. Half 5 checkten wij in bij het havenkantoortje en zochten met onze camper onze plek op.

Prima hier, alles wat wij nodig hebben is aanwezig. Wij besloten vandaag maar niet meer te koken, maar lekker uit eten te gaan. Dat uit eten deden wij voor Nederlandse begrippen, maar laat. In het centrum van dit Groningse stadje is op woensdagavond niet heel veel open, maar om kwart over 8 belandden wij in Pizzeria Bellissima, met ons drieën plus hond. 'Kunnen wij hier nog wat eten?' 'Ja. maar alleen pizza'. Alle drie een heerlijke pizza gehad en een biertje en een van de twee meisjes die bedienden maakte nog een praatje met mijn schat over onze prachtige hond. Zij had thuis zelf ook mechelaars.

De avond eindigde weer met een wijntje en een potje Yahtzee. 

Donderdag 29 juli. Voor vertrek leegden wij het vuil water en de pot nogmaals en reden door naar de plaatselijke Jumbo. Hier haalden wij de boodschappen voor de komende dagen. Hierbij ook wat plaatselijke specialiteiten, Winschoter natte worst en een met-rollade. Ik moet zeggen, beiden waren heerlijk.

Een anderhalf uur na de boodschappen in Winschoten, arriveerden wij weer bij huis. Uitladen, wassen starten, camper schoonmaken. Zo zit na een kleine drie weken de trektocht van en naar Zweden er al weer op. Het was een prachtige vakantie.

 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver