vrijdag 20 augustus 2021

Bremerhaven, 4 vuurtorens

Bremerhaven heeft 4 vuurtorens in 2016 en 2021 hebben wij de haven van Bremerhaven bezocht.

Loschenturm heet de hoge vuurtoren van Bremerhaven. Deze doet dienst als bovenlicht voor de Nieuwe Haven van Bremerhaven. Het is de oudste nog in gebruik zijnde vuurtoren op het vasteland van Duitslands Noordzeekust en is een van de meest kenmerkende gebouwen van de stad. De door Simon Loschen ontworpen bijna 40 meter hoge vuurtoren is in de stijl van de baksteengotiek gebouwd tussen 1853 en 1855, aan de Noordzeezijde van de in 1852 gereedgekomen sluis naar de Nieuwe Haven. in 1865 werd hij in gebruik genomen.

Zicht op het wit rode onderlicht en rechts daar achter de Loschenturm (bovenlicht)

Het onderlicht („Unterfeuer Bremerhaven“) wordt in de volksmond de Minaret genoemd. Beide lichten gaan tegelijkertijd eerst 2 seconden aan, daarna 2 seconden uit (ISO(4)).

Loschenturm

Behalve de twee hierboven genoemde vuurtorens, staan er in Bremerhaven ook nog een derde en vierde vuurtoren. Leuchtturm Geestemole Nord een vuurtoren uit 1914 is het achterste rode torentje op de foto hieronder. De groene gietijzeren vuurtoren die iets meer naar voren staat aan de andere zijde van de monding van de Geeste is van 1924.


Lichtopstanden van de Alter Vorhafen (Monding van rivier de Geeste)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver