woensdag 11 augustus 2021

Halmstad, Hagön camping te groot

Campervakantie naar Zweden op Tripadvisor

Deel 26 donderdag 22 juli 2021

Wat vooraf ging (deel 25)Falkenberg, koffie op de pier

Na onze koffiepauze in Falkenberg, kozen wij ervoor om langs b-wegen voornamelijk langs de kust naar de camping bij Halmstad hoofdstad van het landschap Halland te rijden, een camping aan zee en groot, dus dachten wij, dan kunnen wij er ook wel een flinke was doen.

Wij rijden door Halmstad over de Slottsbron (Slotbrug) over de rivier Nissan

Voor de slagboom zagen wij al een groot veld met stroompalen, daar moeten wij maar een plekje zien te krijgen. Binnen de slagboom gekomen onze zoon en ik, mijn lief bleef voor de slagboom in de camper achter) overzag ik het veld met honderden caravans hutjemutje en geen enkele boom, nee dit is niks voor ons. 

Bij de receptie was het ontzettend druk, toch waren wij vlot aan de beurt. Wij regelden een plek buiten de eigenlijke camping met stroom en regelden, dat wij konden wassen. Deze overnachting kost ons 2 á 3 keer zoveel als gemiddeld, maar dan heb je ook wat, dachten wij.

Bij de receptie was het ontzettend druk

Nadat wij geïnstalleerd waren op ons plekje vlakbij het punt op de weg waar een stroomdraad met twee vijf centimeter dikke balken de asfaltweg kruiste en de stroom (buiten, want weer geen driepolige stekker) deden wij de was  in de wasmachine vlakbij in toiletgebouw nummer vier.

's Middags gingen wij hier op de camping weer eens buiten de deur eten. In het restaurantje van de camping kochten wij drie pizza's en drie bier, pizza's die wij opaten bij een van de tafels buiten, die wij want het was smoorheet, naar een plek in de schaduw onder de grote parasols hadden gesleept, met hulp van een van de personeelsleden. De Zweden zijn waarschijnlijk, onze Nederlandse vrijpostigheid niet gewend, schijnbaar vonden ze het geen standaard gedrag van ons gezien hun gezichtsuitdrukking, maar eentje hielp ons toch. Ach een Noorse vertelde ons dinsdagmorgen ook al iets over het karakter van de Zweden. Best lekker een pizzaatje zo in de vakantie, al was deze wel echt van 'campingkwaliteit'.

lekker koud Zweeds biertje

Later in de middag wilden mijn zoon en ik toch even in het Kattegat gaan zwemmen. Vanaf de camping loop je door een smal vrij laag duingebied en dan kom je bij een mooi schoon zandstrand.
Mijn zoon en ik zwemmen, mijn lief en hond bleven vandaag achter op het strand. De zee is hier rustig, niet zoals de Noordzee een feest met eb en vloed en een fijne branding. De zee was wel schoon en hier kon je een tweehonderd meter de zee in lopen zonder kopje onder te gaan, maar het was even lekker fris.

Na twee keer in de droger, was ons was- en droogtegoed op en de was nog nat. Alles moest die avond en nacht dus nog buiten hangen te drogen. Gelukkig hebben wij ook zo'n fietsenrekje zonder fietsen aan onze bus. Tsja voor de was hadden wij deze dure camping niet hoeven kiezen, maar het is dan wel weer een goede plek om even naar en in de zee te gaan.

Gelukkig hebben wij ook zo'n fietsenrekje zonder fietsen aan onze bus.

's Avonds zaten wij met zijn drieën buiten voor de camper en genoten van het verkeer wat steeds over de eerder genoemde drempel reed. Een enkeling en de lijnbus hadden er geen moeite mee, maar velen remden raar af, kwamen tot stilstand, sommigen moesten ook heel voorzichtig zoals de Amerikaanse sleeën waaronder een met een verlengde verchroomde uitlaat die een halve meter achter de auto uitstak en er was er een in een gewone auto, kwam tot stilstand op de hobbel, zijn motor sloeg af, hij zag ons aan, hij zag dat wij keken en wij schoten allemaal in de lach. Toen het al begon te schemeren hebben wij buiten nog even yahtzee gespeeld.

Morgen wordt onze laatste volle dag in Zweden en rijden wij via Landskrona naar Hollviken, dat belooft weer een mooie dag te worden (deel 27).








Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver