maandag 9 augustus 2021

Sätila, Lygnern

Campervakantie naar Zweden op Tripadvisor

Deel 24 woensdag 21 juli 2021

Wat vooraf ging (deel 23) Bohus fästning

Na het bezoek aan het Bohus fort gingen wij weer een uur rijden in onze camper. Wij reden weer een stuk landinwaarts en kwamen uit op de camping van het in het landschap Västergötland gelegen dorpje Sätila, dat weer aan de noordoever ligt van het meer Lygnern in 2006 genomineerd als schoonste meer van Zweden.

Toen wij bij het kleine receptiehuisje stonden bij de ingang kwam de campingbeheerder al aan wandelen in korte broek en grote blote buik. Dit was een aardige man met een flatje in Göteborg, die zomers hier op de camping leefde en 's winters in een appartement, dat ie samen met familie heeft in Gran Canaria. Betalen kon alleen contant, slechts 200 kroon. Helaas zowel kronen hebben wij niet meer, 25 Euro volstond ook. Prima.

Leuke camping zonder moderne voorzieningen. Vuil water mochten wij via een emmer rechtstreeks lozen op de afvoer voor chemische toiletten, eigenlijk was dit een oud (invaliden)toilet, meer nog een latrine die rechtstreeks de beerput in gingen, overige wc's zelfde verhaal. Douche kon je in de douche die slechts door een plastic douchegordijn werd afgescheiden van de rest van de wereld. Maar je mocht ook gaan douchen in de kleedkamers van de sportvereniging, die aan het strand was gevestigd, wij zouden in de camper gaan douchen ;)

bonte kraaien achter de camper

Alles is verder prima, wij gaan een wandeling maken met zijn vieren, langs het zandstrand aan het mooie langgerekte meer, recht het meer links het voetbalveld.  Een lange steiger / pier, waar aan het einde een restaurantboot Isa af Lyngren ligt. Wij eten vanavond gewoon voor de camper en niet daar, maar kochten wel even een heerlijk ijsje bij de kiosk / strandtent van Lyngevi badplats.


Na de warme maaltijd hebben mijn lief en zoon nog heerlijk gezwommen in dit meer. Ik bleef met onze hond op het strand. Na een fijne en (wij zijn in Zweden) stille nacht zouden wij de donderdag eerst naar Falkenberg rijden en vervolgens verder naar onze volgende overnachtingsplek (deel 25).

Onze hond met ochtendhumeur en op de achtergrond, kun je het verblijf van de beheerder en het prachtige sanitair van deze camping zien. Eenvoudig, maar het werkt!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver