woensdag 11 augustus 2021

Hollviken, Vikingamuseum

Campervakantie naar Zweden op Tripadvisor

Deel 27 vrijdag 23 juli 2021

Wat vooraf ging (deel 26)Hagön camping te groot

's-Morgens na het ontbijt bij Hagön camping vouwden wij de laatste (bijna) droge was op en gingen wij naar de plek voor de ingang van de camping voor de camperverzorging, water vullen, wc legen, vuilwatertank legen.

Vervolgens gingen mijn vrouw en ik nog langs de receptie om de kaart en sleutel voor het stroomkastje (dat wij niet nodig hadden, want er zat geen slot op) weer terug te geven en nog iets te zeggen van de stukkene wasdroger. Geld terug moest in zijn baas voor halen. Wij hadden geen zin om daar op te wachten en zeiden laat maar. 

Wij gaan op pad, eerst terug naar Halmstad, waar mijn lief en zoon boodschappen gingen doen in de Lidl. Volgepakt rijden wij naar het noorden. Op twee derde van de rit rijden wij Karlskrona in. Bakje koffie aan de kust leek mij nog wel een keer wat. Parkeerplaats vol, stad doorgereden koffie gedronken in een parkeervak in de stad en doorgereden naar Hollviken. 

Daar even moeilijk gereden om de camperplaats te vinden, zelfs het meisje dat bij de parkeerplaats voor het museum wist niet van de hoed en de rand. De mooie camperplaatsen lagen stijf tegen het Vikingamuseum aan.

schilden in de toren

Wij hadden onze plek, de laatste vrije en sloten de stroom aan, nu wel een goede stekker. In het museum konden wij ook de overnachtingskosten voor de camper betalen. Nu eerst dit museumpje maar eens bekijken. 





Het Foteviken openluchtmuseum is een archeologisch museum waar waar ook acteurs rondlopen en werkzaamheden doen op de wijze dat dat meer dan 1000 jaar geleden gedaan werd. Het nagebouwde Vikingdorp geeft een aardige indruk van hoe hier vroeger geleefd werd en je vergaart wat informatie hoe de kust hier in de tijd van Blauwtand werd verdedigd. Binnen een uur hadden wij het hier overigens wel bekeken, maar het was best een bezoek waard. De geschiedenis van Blåtand achtervolgt ons, ook in Jelling groeven wij al eens in zijn verleden. 


's Middags ruim na de lunch vonden wij het fijn om nog eens even een Zweeds tapbiertje te drinken. Smokey Barbecue & Pickles is 50 meter verderop, wij er naar toe voor een biertje op het terras Doordat het Foteviken museum al dicht was, was het nogal rustig. Jammer, wij houden wel van wat reuring. Bij het biertje hadden wij toch maar wat fingerfood besteld. Kipvleugeltjes, dit was heerlijk. Wij hadden gezellig nog gezellig even gekletst met het meisje van de bediening en gingen toen weer terug naar de camper.


Gezeten voor de camper schrijft een sportvliegtuigje een hartje in de lucht. De avond hier was best gezellig. Toen wij eindelijk gingen eten, was het inmiddels wel druk bij Smokey Barbecue & Pickles. Ach wij eten deze vakantie nog wel eens buiten de deur.

De andere dag gaan wij Zweden (helaas) alweer verlaten en vervolgen wij onze reis met een paar dagen Denemarken (deel 28).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver