maandag 9 augustus 2021

Munkedal, waterval wandeling

Campervakantie naar Zweden op Tripadvisor

Deel 22 dinsdag 20 juli 2021

Wat vooraf ging (deel 21)  Fjällbacka, rotsen en zeezicht

Vanaf Fjällbacka gingen wij weer een stukje landinwaarts rijden met onze camper. De bestemming voor vandaag is de camping Brålandsgård in Munkedal in het landschap Bohuslän. Deze plek was een schot in de roos voor een overnachting. De camping is een heel ruim terrein met rondom geweldig uitzicht. Een klein maar compleet sanitairgebouw, waar een automaat hangt om je boeking en betaling te regelen.

Na de lunch hier besloten wij maar eens met onze hond te gaan wandelen. Vanaf de camping kon je via een lange houten trap de helling af naar de snelstromende rivier beneden.


Daar vervolgde je het pad en wat je zag was een lust voor het oog.


Op een gegeven moment passeer je een boom, waar je dwars doorheen kunt... kijken.


Het pad liep over de kleiïge bodem, rotsen en planken. Onze zoon moest de hond zelfs een keer omhoog tillen, omdat de rotshelling te steil was.


Na tussen de een en twee kilometer wandelen en klauteren kom je dan bij de Brålandsfallet och Laxtrappa. Een kleine waterval met een vistrap ernaast en een brug er overheen. De wandeling er naar toe is prachtig en deze bestemming ook.






Na de waterval kun je via een andere houten trap weer omhoog het rivierdal uit en beland je weer op de openbare weg en kuier je door dit prachtige landschap in tien minuten weer terug naar de camping.

Prachtig landschap

Keien met o.a. rendiermos

En we zijn weer te plek
Terug van deze wandeling hadden wij blijkbaar nog niet genoeg bewogen. Voordat wij buiten pannenkoeken gingen bakken besloten wij nog even lekker te gaan badmintonnen, onze Zweedse buurman 15 meter verderop, vroeg zich af of wij aan het trainen waren voor de Olympische Spelen. Ja die waren twee dagen eerder ook in Tokio begonnen, al merk je daar als je fijn op vakantie bent niets van.

De pannenkoeken waren heerlijk en de 20ste juli van 2021 was weer een geweldige vakantiedag. Bij de avonronde met de hond na de pannenkoeken zagen mijn zoon en ik in de bosrand in de verte nog weer eens twee reeën. Wat zal morgen weer brengen, een kasteel? (deel 23)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver