donderdag 19 augustus 2021

Glückstadt, volle tank

Campervakantie naar Zweden op Tripadvisor

Deel 35 dinsdag 27 juli 2021


Vanaf Schobüll reden wij parallel aan de Waddenzeekust naar het zuiden. Op een gegeven moment werden wij door een politieagent de weg afgeleid. De omleiding van vandaag. Wij reden een stuk over b-wegen en voor het Noord-Oostzeekanaal draaiden wij de grote weg weer op.

Noord-Oostzeekanaal

Vanaf Breitenburg reden wij weer over kleinere wegen richting Glückstadt. Onderweg zagen wij al op matrixborden langs de weg dat er een vertraging van uur zou zijn. Maar voordat wij naar de veersteiger reden, gingen wij eerst nog even rechtdoor naar het Star tankstation in Glückstadt, om diesel te tanken.
Keren en naar de veersteiger. Al met al hebben wij niet langer gewacht voor wij aan boord konden dan vorig jaar. Er gingen eerst een aantal vrachtwagens aan boord, daarna werden de gaten opgevuld met personenwagens, campers en busjes. Waren wij toch nog redelijk snel aan boord.

Een van de veerbazen betaalden wij met contant geld, pinnen kan hier nog steeds niet en wij maakten het overtochtje van een minuut of 20 over de Elbe. Mijn lief en ik vonden het weer leuk en onze zoon ook.

Wij rijden de pont af en draaien naar links naar de gratis camperplaatsen van Wischhafen. Het was veel voller dan vorig jaar, maar wij vonden nog een plekje. Ongeveer dezelfde plek als de vorige keer. De camper te plek gezet en met een paar Flensburger beugelflessen zijn wij het veld over de trap op gelopen en op het bankje bij het Sperrwerk Wischhafen in de Wischhafener Süderelbe gaan zitten, genieten van het uitzicht en het gebeuren in deze omgeving, de eb en vloed in de rivier, het komende en gaande verkeer, het vee in de wei, de vogels in de lucht, de scheepvaart en de heen en weer varende veerboten en niet in de laatste plaats ons flesje en later ook ons 2e flesje bier..


zoon, hond en ik gaan nog even 3 biertjes halen

's Avonds toen het helemaal vol stond hebben we nog even een rondje gelopen in dit gebied. Doordat het nu veel langer licht is dan vorige keer in oktober is dat eigenlijk ook veel leuker. Bij de veersteiger is een uitkijktoren waar mijn zoon en ik naar boven zijn gegaan. Ook daar heb je een prachtig uitzicht over de Elbe en het aangrenzende natuurgebied.


Later werd het toch nog donker, wij drieën plus hond gaan slapen en morgen vervolgen wij onze reis naar huis, die ons eerst, maar voor maar heel even in Ditzumerverlaat (of all places!) brengt (deel 36).





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver