woensdag 28 oktober 2020

Wischhafen, de veerpont

 Met de camper naar de Harz, 10e dag samen met onze pup op vakantie, 7 oktober 

Vandaag reden wij met best wel lekker weer over voornamelijk tweebaanswegen naar onze nieuwe bestemming vanuit Bad Segeberg. Onderweg moesten wij nog wat boodschappen halen. Onderweg kwamen wij door het stadje Bad Bremstedt. Daar zagen wij een grote supermarkt de Familia. Ik ging even boodschappen halen, mijn lief de hond uitlaten. En weer verder! Verderop was er nog kermis in deze stad.


boodschappen doen in Familia Bad Bremstedt

Via steeds smallere wegen kwamen, maar wel een leuke route kwamen wij aan bij het veer in Glückstadt. Mijn lief zat achter het stuur, dus ik nam de gelegenheid waar om onze pup nog maar eens een keer uit te laten op de pier naar het veer.

wachten op de pont in Glückstadt


Na een minuut of 20 konden wij de pont op rijden. Duitsland dus de pontbazen lopen hier niet met een pinautomaat. Dus wij legden onze laatste euro's bijelkaar, om het tarief van zo'n € 16 voor de een 25 minuten durende overtocht te betalen. Lukte nog net. Morgen in Wischhafen nog maar even pinnen.

Die Elbfähre

aan boord

Van onze vorige campervakantie waar wij iets zuidelijker 2x door Hamburg gingen wisten wij, dat de Elbe hier een imposante rivier is met eb en vloed. Van de overtocht hebben wij dus ook best wel genoten. Toen wij aan de overkant de pont af konden rijden, was het nog slecht een 200 meter tot onze camperplek.

Prachtige gratis camperplek bij Wischhafen

Aan de zijde van het dorp Wischhafen zijn een paar ruime gratis camperplekken met als enige voorziening een paar afvalbakken, maar een mooie plek met veel groen en ruim uitzicht. Wij hebben er nog heerlijk buiten kunnen zitten en met de hond gespeeld en gewandeld. Onze buurman was zo'n hobbyist, die op een gegeven moment met zo'n irritant zoemende drone ging spelen :(

's Avonds was het hier pikkedonker, maar in de camper is het gezellig warm. Morgen gaan wij richting Waddenzee, om precies te zijn de Jadeboezem bij Dangast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver