maandag 5 juni 2017

Holten bij Hasselt (Ov), Even Fietsen

Het was 4 juli 2016. Gisteren was het in de tot nog toe natte zomer, dan eindelijk weer eens een dagje droog. Op deze werkdag dachten wij, om 7 uur na de warme prak, laten wij nog eens een stukje fietsen…

De ouwe fiets uit het hok gepakt en opgestapt. Gauw de stad uit langs het Zwarte Water kun je mooi van je af kijken, je komt langs leuke oude boerengehuchtjes als Genne-Overwaters, de oude stad Hasselt, de brug over en dan langs de stenen dijk, via het gemaal in de buurtschap Streukel, waar ooievaars in het weiland op hun nest(paal) zitten, verder langs riet-, water en weidelandschap, langs het buurtschapje Holten, waar op het stukje dijk, – (vanaf Hasselt gezien) woningen op rechts en links van de dijk de bijbehorende schuren in oude hooibergen – waar een hond lekker midden op de rijweg ligt te suffen, door langs de bocht waar de Vecht vanuit Duitsland via Ommen en Dalfsen bij Zwolle in het Zwarte Water stroomt en via Genne over het fietspad richting Haerst.

Onderweg verbazen wij ons soms en kunnen wij ook wel lachen, om de racefietsers, die vaak meer dan de helft van de Zwolse Dijk bij Hasselt nodig hebben en ons al bellend en lawaai makend in halen. Verderop voorbij Hasselt op de dijk zijn het er toch vaak maar enkele racefietsers, maar toch steeds weer bellen. Waarom? Jullie hebben toch ruimte genoeg?

Ter hoogte van Haerst hebben wij niet het pondje genomen, dat vaart maar tot 7 uur, maar zijn wij doorgefietst richting Berkum. Hier kun je onder de weg door en nog een mooi stuk fietsen langs de andere kant van de Vecht door Langenholte richting Westerveldsebos.

Wij wilden het afronden zo halverwege de avond en fietsten in Zwolle de kortste route naar huis.

Leuk tochtje van zo’n anderhalf uur / 25 km. Nog 2 drankjes op ons Omhuizens terras, wat na-kletsen en op naar een nieuwe werkdag.

Een leuk bestede avond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver