dinsdag 13 juni 2017

Ouderkerk aan de Amstel, Prijzig Tochtje


Onze laatste bootvakantie met ons hele gezin in 2011. Een natte zomer.


Vanmorgen waren de buien (van de afgelopen dagen) weg en was het wel lekker weer bij Ouderkerk aan de Amstel. Onze hond meldde zich alweer heel vroeg. Ik hem even uitlaten en daarna nog even slapen. Na wat relaxen en lezen zijn wij opgestaan. 

Mijn dochter en ik waren even naar het dorp gegaan voor wat boodschappen in de Plus. Daarna weer terug en rond half een gingen wij varen in de richting van de Vinkeveense Plassen. Eerst naar Ouderkerk. 
 In Ouderkerk


Daar voeren wij het water de Bullewijk in en de twee bruggen hier werden geheel gratis bediend. De tweede brug de Waver in € 2,20 (het waren wel hele mooie watertjes). Paar kilometer. Verder Stokkelaarsbrug, twee bruggen bij elkaar, bediend door een bruggenwipster 2 x € 2,20, maakt totaal € 6,60. De Winkel in, nog smaller, maar wel diep genoeg, nog een brug van €2,20, maakt € 8,80. Naar de sluis €6,00. Dat maakt € 14,80 brug- en sluisgeld voor hooguit 15 kilometer varen. (Tot nog toe waren € 0 (nul euro) kwijt voor meer dan 100 kilometer varen door Nederland. Mooi deze slootjes, maar nooit weer.
 
Mooie vaartjes, eens maar nooit weer

Op de Vinkeveense Plassen, heerlijk ruimte!

Wij hadden onze kinderen vanavond onbeperkt 220 Volt beloofd, dus konden wij niet op een eilandje in de Vinkeveense Plassen gaan overnachten, maar moesten wij naar een haven.

Overigens vonden wij in Vinkeveen later een prima plekje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver