woensdag 12 augustus 2020

Berkum, huizen kijken

Uit het logboek van 'Onze vaarvakanties in Nederland'

11 juli 2004 met de boot op vakantie (pa+ma+dochter10+zoon9,hond+kat)

Dochter schrijft: De haven vlak bij de huizen* die we gaan bekijken lekker makkelijk.

*vlak voor begin van deze vakantie hebben wij ons huis verkocht, wij zijn ondertussen op zoek naar een nieuwe woning.

We zijn nog in Kampen, ik schrijf: Vanmorgen zou ik poepen toen vond ik een beurs met € 230,= op de wc. Die heb ik maar even afgegeven a.d. havenmeester. Kwart over 10 afgevaren over de IJssel.. Tussen Kampen en Zwolle zaten 1000-den aalscholvers, 2 grote kolonies. Bij Zalk 2 ooievaars op het nest. We konden in Zwolle gelijk door de grote sluis. FF gewacht tot half 2 en 55l. getankt in de haven De Hanze, waar we evt. winterstalling kunnen krijgen. Toen via Zwarte Water en Vecht naar Berkum.  Hier kunnen we evt. zomers gaan liggen. FF door Berkum geskeelerd. En alle 4 trampoline gesprongen. Kortom, drukke maar leuke dag!
Tot het schaft 125 liter
bijgetankt         55 liter
                       180 liter gevaren na schaft 1 ½ uur -> 177 liter

12 juli 2004 16 graden, 14 graden in Meppel

Berkum: We hebben huizen bekeken. Helaas, de 1e bezichtiging ging niet door. Het huis was (helaas) al verkocht. Het 2e was niet echt wat we zochten, veel te af en de appeltaarten stonden (cliché) in de oven. Iets na enen toch maar weer vertrokken. Het uitvaren was erg moeilijk, omdat de wind pal op de box stond. Maar na wat gemier en hulp  een buurman, kwamen we er toch uit. We hebben besloten ons eerst even niks van huizen aan te trekken en nu eerst maar eens helemaal te gaan genieten van de vakantie. We waren lekker varende al gauw bij Zwartsluis en besloten daarom door te varen naar Meppel. Zwartsluis – Meppel was saai varen, maar er waren wel ooievaars langs de kant te bewonderen. In Meppel zijn wij nog even in de stad geweest. Meppel is een stuk mooier en groter dan we hadden gedacht. Hier kunnen we ons best nog even vermaken. Helaas is nu het water op.  Morgen varen we even langs een waterslang. Verder blijven we misschien nog een nachtje, maar dan wel liever in een andere box. Hier kunnen wij niet bij de walstroom.

168 liter

13 juli 2004

Meppel: Vanmorgen heerlijk uitgeslapen en daarna rustig een ontbijtje tot ons genomen. Hond uitgelaten en toen naar de watertank gevaren, want er kwam geen druppel meer uit de kraan. We waren er misschien een kwartiertje mee bezig, maar onze plek was gelijk al weer ingenomen en de meeste andere plekken ook, maar in een 12 meter box was nog plek, dus toen hebben we de boot daar maar in gelegd. In deze box kunnen we ook bij de walstroom.
Wij hebben de boot ff flink gepoetst, de was gedaan, deel op de hand met heel veel lol en deel in de machine met veel minder lol, maar vast schoner. Ons onderlaken verschoond en de hoeslakens van de kinderen.
de was hangt te drogen

Daarna geshopt en pannenkoeken gegeten. Nu heerlijk pauze.

167 liter

Morgen gaan we de Drentse Hoofdvaart op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver