vrijdag 2 juni 2017

Hasselt (Ov), Retourtje

Onze vaarvakanties in Nederland

Je schip ligt in Zwolle, weersverwachtingen zijn veel slechter, dan het eigenlijke weer, 22 graden, zonnig, weinig wind. Korte broek en t-shirtje dus. Allebei vrij, wat doe je dan? Even varen.

Eerst nog even een rondje hard gelopen met de hond, lekker samen buiten ontbijten en dan naar de boot. 21 Mei 2012 en mooi weer. Een jerrycan met vers water gevuld voor koffie. Koelwater en oliepeil controleren en varen maar.

Druk op het water, maar op het Zwarte Water is plek zat voor iedereen. De Westerveldse Kolk ligt al vol, maar vinden wij toch te dicht bij. Wij varen net. Tussen het Westerveld en de monding van de Vecht schapen in de wei en veel grauwe ganzen en Canadese ganzen in het water. Nog geen eind mei en de kolk bij Genne is dan nog dicht. Tussen Genne en Hasselt op het Zwarte Water scheren visdiefjes en zwarte sterns over het water. In Hasselt keren wij voor de brug en meren aan achter de Prins Willem-Alexander (heet het schip inmiddels Koning Willem Alexander?), waar wij jaren geleden in Harderwijk wel eens voor hebben gelegen. Lekker koffie zetten en opdrinken achter op de kajuit.

Nou ja, na de koffie weer terug. Een boot is om te varen. Op de terugweg zien wij dat 4 jachten zonder even eerst over de rietkraag te kijken toch de kolk bij Genne in willen. Dat kan dus niet. Eén van de vier haalde ons later ook weer in bij de Westerveldse Kolk. Ja wij varen rustig aan.

Een kleine drie uur na vertrek weer terug, was even leuk. Nog een biertje en een chipsje. Nog een kwartiertje wat kleine onderhoud dingetjes doen en tevreden weer naar huis!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver