maandag 19 juni 2017

Omhuizens' sambal

Al herhaaldelijk meldde ik, dat wanneer het om eten gaat, dat wij van de gestampte pot zijn, maar...
wij houden ook wel van pittig!
In onze tuinderij kweken wij elk jaar wel wat Spaanse pepers op, waar wij als ze rijp zijn heerlijke sambal van maken. Nu hadden wij dit jaar al heel vroeg zelf gemaakt sambal. Een kennis had ons van uit een kas zelf gekweekte pepers en knoflook gegeven.

Wat waren onze ingrediënten deze keer?
Een handvol (ik geloof acht) Spaanse pepers, een knoflookbol, twee kleine uien, twee tomaten.
En dan? Hak het maar fijn met een mes of een blender.
Wat olijfolie  (evt. wat zout) en de rode smurrie in een pan, aan de kook brengen af laten koelen en klaar.
Een deel gelijk al bij de barbecue, van de warme avond gisteren opgegeten als bijgerecht (zeg maar saus) over het vlees, zo lekker yammie :-) een deel in een potje in de koelkast gedaan en de rest in de vriezer.

En als alles weer op is, zijn er weer nieuwe pepers rijp!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver