zondag 4 juni 2017

Ketelhaven, scheids op de sluis?

Onze vaarvakanties in Nederland

31-7-2011 Met zijn vieren met onze boot op vakantie (pa + ma, 2 pubers en een hond)

Het was een van de laatste vakantiedagen van een vakantie met vooral slecht weer. Wij kwamen met onze boot vanuit Almere  en sliepen vannacht in de Hoge Vaart  nabij Biddinghuizen vlak bij de 'Meetstoel' en eindelijk werd het weer beter.

Vanmorgen waren we al weer niet zo laat wakker. Voor 8 uur liep ik al met de hond door het bosje bij de Meetstoel. Gewoon rond 10 uur ontbeten en ik had m'n boek voor 't opstaan nog uitgelezen. Rond 11 uur weer varen. De bestemming is Ketelhaven. Eerst nog 22 km door het saaiste stuk van de Hoge Vaart met ook weer een grijze lucht, maar voor de verandering 's geen regen van betekenis.  Tegen 2-en door de Ketelsluis, met een irritante sluiswachter, die de bootjes stond aan te sturen met een scheidsrechtersfluitje. En die eikel had ook nog commentaar op ons groene licht, omdat ie naar achteren zou stralen. Nou, dat doet ie dan al 36 jaar. 
In de haven voorbij de sluis aangelegd en mijn lief en ik hebben toen getrimd. Spannende rondes zijn hier niet echt mogelijk, dus werd het een heen en weer langs het Vossemeer en toen heen en weer langs het Ketelmeer. Toen douchen.


Mijn lief, die maar een slagje meegetrimd had, had ondertussen ook het havengeld geregeld en wat botenlectuur opgehaald.  Zondags gegeten, dus met een blik ham en bami.  Na de thee, rond zonsondergang (de zon was verder de hele dag onzichtbaar gebleven) nog even over de sluis naar het Ketelmeer gelopen voor het mooie zicht. En dat was mooi!



Verder kwam er vanmiddag nog een jonge mus onze boot binnenvliegen en genoten wij vanmiddag bij een pilsje van de zwaluwen rond onze boot.

Morgen onze een na laatste vakantiedag van dit jaar in Kampen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver