vrijdag 16 juni 2017

Zwarte Water - De Bruiloft


Jaarlijks varen wij er wel eens naar toe, Zwartsluis. via het Zwarte Water. Laatst was het weer eens zo’n dag. In het verder wat koele voorjaar van 2015, was er ineens een warme vrijdag op 10 juni, dus direct na het werk gaan.

Het was ook weer eens wat drukker op het water en er is van alles te zien, boten, vele watervogels, ganzen, kokmeeuwen, zwarte sterns. De mooie bochtiger rivier met rietkanten en koeien in de uiterwaarden.

Zwartsluis wordt bereikt, we nemen een stukje Meppelerdiep en meren aan op de Jaap Buitsteiger voorbij café de Blizzard.

Het werd een leuke avond, na de heerlijke pizza op het terras van Bella Italia, ’s-Avonds lekker op het dek gezeten. In het Oolde Stadhuus werd een bruiloft gevierd, met bandje.

Volgens mij was niet elk liedje echt geschikt voor zo’n evenement. Op een gegeven moment werd zelfs ‘Vuile huichelaar, pak jij je koffers maar gespeeld’. Hopelijk betreft dit niet het die middag gesloten huwelijk.

Na een zwoele avond heerlijk geslapen. De andere dag was het weer koel en grijs, maar die mooie dag pakken ze ons niet meer af en wij gingen weer op huis aan.

Meer over en vanuit Het Zwarte Water staat in onderstaande stukjes


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver