maandag 19 juni 2017

Omhuizens’ bruinebonenschotel

In Omhuizen houden wij niet zo van ingewikkelde liflafjes. Wij zijn mensen van de gestampte pot. Wat wij ook graag eten in ons restaurant De Keukentafel zijn bruine bonenschotels zoals chili con carne.

Het recept ligt hiervoor niet vast. De ene keer gebruiken wij bruine bonen een andere keer weer kidneybonen, meestal gewoon uit blik. Ook is ie de ene keer natter en neigt ie meer naar soep een andere keer, zoals op deze foto is ie wat steviger. Op vakantie in New Mexico hebben wij ook chili gegeten (soep) en daar komen veel chilipepertjes maar geen enkele boon in voor en dan kun je kiezen voor de rode of de nog scherpere groene variant en je krijgt er dan nog een lekkere tortilla met honing bij om te blussen.

Wij bakken altijd eerst wat rundergehakt. Gebruiken eigenlijk altijd ook chilipoeder voor het kruiden, verse gesneden groente erin, zoals ui, paprika, spaanse(chili)pepers, prei, tomaten, mais e.d.

Je kan er ook nog wat zure room op doen voor het opdienen, of roomkaas, ziemaar. Alles mag, niks moet.
Gemakkelijk en snel klaar.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver