vrijdag 21 juni 2019

Dalfsen en Ommen, visvakantie?

Onze vaarvakanties in Nederland

Wij waren in 2007 een weekje met zijn drieën weg met de boot in de meivakantie van 2007. Onze dochter was een weekje uit logeren, onze zoon was wel mee.

Vanmorgen in Dalfsen waren wij alweer vroeg op. Soms is uitslapen moeilijker dan je op werkdagen soms denkt. 9 Uur stonden wij op en onze zoon keek nog de Film van Ome Willem op onze nieuwe tv met ingebouwde dvd-speler. Lekker ontbeten met 'opgepiepte' broodjes.

Rond half 11 gingen wij weer varen, richting Ommen over de Overijsselse Vecht. Bij Vilsteren was het even lastig, wij moesten door de sluis, maar ervoor lagen wij bijna vast op een ondiepte. Het is hier wel prachtig met een stuw en een snelstromende visstrap langs de sluis. De sluiswachter was een Drent, die Friese boeken leest, leuk!

Verder naar Ommen, daar legden wij na alle bochten door de Vecht tussen half 1 en 1 uur aan. Een appelsapje genomen en toen met zijn drieën even winkelen in het stadje. Wat spulletjes gekocht en boodschappen bij de Super-De Boer. En onze zoon van 12 maar steeds aan het vissen met beurtelings werphengel, kruisnet en een nieuwe bamboehengel en wisselend aas.

Al redelijk vroeg zaten wij aan de nasi met spek en kerrie en daarna onze alweer wat vieze kajuit maar weer eens gesopt. Na het eten, moesten wij maar weer eens fietsen, wij hadden er tenslotte alle drie een mee. Brug over en linksaf richting Besthemner berg waar naar toe onze zoon de volgende maand voor de derde achtereenvolgende keer op schoolreis zo gaan. Daarna naar de Sahara. Toen gingen wij terug het spoor over richting Junne, want onze visspecialist wilde ook hier die stuw en vistrap bestuderen. Erover en via de andere oever van de Vecht fietsten wij weer terug naar Ommen.
Kan dat?  Ja dat kan, hadden wij eerst een voorbijganger even gevraagd. Uiteindelijk tegen negenen waren wij weer op de boot. Daarna een bakje en terwijl ik dit schrijf staat de tv op Liverpool - Chelsea, 37ste minuut en tussenstand 1-0.

Onze zoon beleefde het als volgt:
Ik heb vanochtend gevist en bijna een snoek van 75 cm gevangen, toen we voeren en aangemeerd waren heb ik weer gevist en telkens beet gehad, maar ving niks.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver