vrijdag 14 juni 2019

Meppel, meivakantie

Begin meivakantie 2009, met onze dochter en zoon van 14 en 15 gaan we eropuit met onze boot...

De 1e vakantie dit jaar. Heerlijk als het zover is. Onze hond (zwart herdertje, kruising border collie - Mechelse herder) kon de spanning amper aan, liep te piepen en te jagen.

Rond een uur of 12 vertrokken we vanaf Zwolle naar Meppel. Heerlijk weer, weinig wind, super gewoon. Onze hond joeg vanaf de gangboord van onze motorboot op boten en golven en was dus weer helemaal vertrouwd op de boot.

Rond half 3 waren we in de passantenhaven bij de binnenstad van Meppel en kregen hulp van de buren die de touwen aannamen en gelijk een zwemplek voor onze hond wisten. Daar zijn we maar snel met 'm naar toe gegaan.

Een heerlijke vakantiedag!

's Avonds hebben wij lekker zuurkool gegeten met stukjes aardappel. Onze dochter van 15 had nog gechild met een schoolvriendin, die in Meppel woont. De kids 's avonds achter de laptop en de tv had hier 's avonds goede ontvangst met de digitenne.

Nogmaals een superleuke dag.

De ochtend erop begon met regen. De hond moest er nodig uit. Mijn vrouw liep al om half 9 in een nat park. Daarna nog even samen op de kooi. Voor het ontbijt ging ik zelf dan nog even langs de supermarkt om boodschappen, zodat wij aan tafel heerlijke verse vleeswaren hadden.

Na het ontbijt een flink stuk kuieren met de hond, daarna koffie met tompoezen en na de koffie tot vervelens toe shoppen in de binnenstad. Mijn zoon een nieuwe telefoon gekocht. Was even lastig, want gelijk stuk. Maar we hadden gedoe, want de bon was al weggegooid na opwaarderen van het beltegoed. Gelukkig kon die toen nog geruild worden.

's Avonds gebakken aardappelen, sla en superlekker vlees. Kinderen zagen een dvd op tv in het vooronder, wij zaten lekker bovenin.  Later nog heerlijk met zijn vieren bovenin gezeten.
Was erg gezellig...

Maar morgen maar weer eens 'op verplaatsing' naar Kraggenburg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver