maandag 22 mei 2017

Greate Griene (Frl.) patatboot

Onze vaarvakanties in Nederland zaterdag 24 juli 2004, 20 graden, wisselend zonnig en bewolkt, kil windje

Vandaag nog geen uur gevaren van Sneek naar Greate Griene aan de kante van de Goëngarijpsterpoelen. Hier hebben wij de hele dag gelanterfanterd. Mijn zoon en ik zijn het hele eiland in de rondte gerend, wat ons ongeveer een half uur kostte. Nog een ijsje gekocht bij de snackboot, een maf bouwsel met een complete vetloods aan boord. Nog wat gevist en gebruind, lekker lui dagje (op het sporten na), Nog leuke plannen voor morgen gemaakt, dus zinvol dagje.

175l.


Het onbewoonde eiland Greate Griene scheidt het Sneekermeer van de Goëngarijpsterpoelen. Het beheer van het eiland is in handen van Staatsbosbeheer, dat hier tevens een wandelroute heeft uitgezet.

Zondag 25 juli 2004, 18 graden west 5

Vanmorgen alweer vroeg vertrokken, zodat we na het korte stukje van gisteren vandaag weer lang konden varen. Heerlijk even stuiteren over het Heegermeer. Eindelijk weer eens wat groter water. Op naar Stavoren. Daar zijn wij gestopt.

Later zagen wij op het IJsselmeer ook wel beste golven. Onze broer/zwager en schoonzus kwamen in Staveren even op visite. Zij hadden voor beide kinderen leuke cadeautjes van hun vakantie mee. Later kwamen ook fear en mem nog even op visite.  Al met al een hele drukke dag. Om 10 uur 's avonds heb ik nog heerlijk even een laatste ronde met de kinderen en hond langs de oude haven en zeedijk gemaakt.

Morgen naar Lemmer.

163l.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver