maandag 8 mei 2017

De Zegge (Fl) Poepen

In de Flevolandse randmeren liggen een behoorlijk aantal kleine eilandjes, zoals De Kluut, De Biezen, De Zegge, Eekt. Sommigen zijn niet toegankelijk, op anderen kun je als watersporter aanleggen en verblijven. De Zegge vlak voor Zeewolde in het Wolderwijd is er een van.

Toen wij nog maar net een boot hadden, was dit eilandje en de meeste anderen ook, nog ‘ruig’. Aanleggen kon je in een heel klein insteekhaventje op of achter het eiland en er was toen ook nog aardig wat bos op dit eilandje en in dat bos was zelfs een latrine (vonden wij wel geinig). Dit was toch al luxer dan de op de vele eilandjes in de Friese meren, waar her en der menselijke uitwerpselen en proppen wc-papier te vinden zijn.

Onze kinderen speelden op het strandje, en je kon lekker over het eilandje en door de bosjes struinen. We overnachtten op het eiland met misschien maar 2 of 3 andere boten, waar je ondertussen lekker kon kletsen over elkaars oude boten en onzinnige zaken als antieke ‘mercurius’-buitenboordmotoren.

Later zijn op de meeste eilanden nieuwe beschutte aanlegvoorzieningen aangelegd en staan er dixies, waar je je behoefte kan doen. Je moet op De Zegge zelfs al betalen, wanneer je er even verblijft. Het beheer van dit ongeveer 3 hectare kleine eiland is in de handen van Stichting Gastvrije meren. De Zegge is inmiddels ook helemaal open gegraven met een hele grote insteekhaven. Wat mij betreft heeft dit eilandje na 2002 veel van zijn charme verloren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver