vrijdag 21 augustus 2020

Stavoren, te heet voor Lemmer

Onze vaarvakanties in Nederland

Zondag 21 juli 2013, onze derde vakantiedag samen.

Gisteren, dachten wij beiden: 'Morgen naar Lemmer?'

Vanmorgen, maar lierst een half uur langer geslapen, half 8 wakker, we hebben het nog kunnen rekken tot 8 uur. Ontbijten en starten, oeps... doet het niet. Accubouten er iets beter opgezet en ja toen wel. Op naar Lemmer, want daar wilden wij zeker naar toe. Maar het is wel erg warm en windstil weer. Wij kunnen ook doorvaren naar Stavoren. En zo gingen wij voorbij aan Lemmer en werd het einddoel Stavoren. Al pruttelend over het IJsselmeer en dat is best wel ver. Maar heerlijk koel en rustig aan op het water was het super om te doen. 
 IJsselmeer en langs het Oudemirdumerklif

Mijn lief heeft ook nog even 'tussen' de vissen achter de boot gezwommen.

In Stavoren bleek pas hoe heet het echt was, te warm om in de stad te lopen. Eerst maar een pils op het terras bij de sluis gekocht. Heerlijk! Eten deden wij vandaag ook geïmproviseerd zonder gas en alles met waterkoker en oven. Macaroni met worstjes, pesto, kaas en uien. Snel en makkelijk en toch ook heel smakelijk. Ananas na en met de ronde van onze hond nog een ijsje gehaald.

Prachtig even naar het strandje achter de haven heb ik nog even gezwommen met onze hond. Later toen het wat was afgekoeld (nu), schrijven wij dit bij een kop thee.
nog even zwemmen

Maandag 22-juli-2013

Wij hadden in Stavoren nog wat boodschappen gehaald bij Coöp en ik had voor het ontbijt al gepind in de stad toen ik de hond uit liet. Rond half 11 á 11 uur gingen wij weer varen, vanaf zee nog even een foto gemaakt van de vuurtoren en een van de twee mooie havenlichten.

Het is maar een 3 kwartier varen naar onze volgende bestemming Hindeloopen. Bij aankomst in de haven stond mijn schoonvader ons al op te wachten op de lange brug en hij had met de havenmeester gesproken en al een prachtig plekje voor 2 nachten geregeld in een box bij het strand.
we varen Hindeloopen binnen, Fear staat al op de Lange Brug

Daar zaten wij in de tuin van de KNRM, fear en mem kwamen bij ons zitten, wijntje, biertje, pinda's, gezellig!

's-Avonds mooie wandeling gemaakt langs de net nieuw gebouwde Stadsweide en straatjes even bekeken, wel mooi gemaakt.

Morgen nog een dag Hindeloopen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver