dinsdag 2 mei 2017

Dortmund (D) Kerstmarkt

Ik kende natuurlijk al Kerst in oud Kampen en was ook wel op Nederlandse kerstmarkten geweest, maar nog nooit op een Duitse.

Busje genomen en met het hele gezin naar de kerstmarkt in Duitsland. De 3e december, het was nog niet eens Sinterklaas geweest dus.

Meer dan 300 kramen staan er op verschillende pleinen redelijk dicht bij elkaar en op een van die pleinen staat de indrukwekkende 45 meter hoge uit 1700 sparren opgebouwde kerstboom. De kramen zijn er mooi en overal ruik je eten (veel kaneel).

Ach, de kerstmarkt op zich vond ik wel aardig, maar pas gecombineerd met een leuk restaurantje, winkelen en veel voetbalsfeer was het toch een geslaagde dag.

Dit kwam door de vele in geel zwart geklede Borussia Dortmund* supporters die in de binnenstad rondliepen of in cafés of op terrasje zaten. Later die middag was de wedstrijd BV Borussia Dortmund – Borussia Mönchengladbach 4-1 op grote schermen in café’s rond de markt te zien.

Eerder die dag kwamen wij ook al wat in zwart wit groen uitgedoste Borussia Mönchengladbach supporters tegen op terrassen. Het mooie was, dat zij gewoon tussen al het geel zwart op de terrassen een pilsje dronken in alle vrede.

Toch nog een beetje kerstgevoel.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver