vrijdag 26 mei 2017

Blokzijl-Regen in de Havenkolk


Juli 2002

Hieronder een foto van Blokzijl in een strakblauwe voorjaarslucht. Wij varen geregeld door dit voormalige Zuiderzeestadje komende vanuit de richting Vollenhove, of Weerribben.

Onderstaande gebeurde in onze eerste vaarvakantie met de boot van Harderwijk  via de Roggebotsluis Ketelmeer en Vollenhove naar Echtenerbrug en weer terug door Flevoland.

Ooit toen wij nog onze eerste veel kleinere boot hadden pauzeerden wij hier tussen de middag in hondenweer. De kinderen waren nog een stuk kleiner en wij pasten met zijn vieren maar net in dit kruisertje van 6 meter met buitenboordmotor.

Omdat het zo regende en wij toch moesten wachten, tot de sluis weer zou worden bediend gingen wij maar vast koken. Gewoon aardappels, groente en vlees. Buiten de regen tegen de ramen, en binnen besloeg alles van het koken.

Toen wij gingen eten kwam er een fotografe in ons mistige bootje. Ze wilde foto’s maken van typisch Nederlandse vakantietafereeltjes. Zoals wij daar tussen de middag warm zaten te eten was natuurlijk een prachtig plaatje.

Helaas hebben wij de gemaakte foto’s zelf nooit gezien.

Meer over en vanuit Blokzijl staat in onderstaande stukjes


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver