donderdag 25 mei 2017

Zwartsluis (Ov) De Kapitein


Wij brengen ieder seizoen wel een nacht op onze boot in de leuke Overijsselse watersport- en havenplaats aan het Zwarte Water en Meppelerdiep Zwartsluis door. Er is in het toeristenseizoen ook vaak wat leuks te doen. Maar… soms heb je die trimloop, dat volleybaltoernooi, bungi sloeproeien, doedelzakorkest of zo helemaal niet nodig.

Op een zomer zaten wij op stoeltjes op het voordek van de zon te genieten aan de steiger tegenover de Handelskade lekker te kletsen, toen wij plotseling iemand orders hoorden geven via een megafoon om een schip af te meren. Wij kijken het Meppelerdiep in en…

50 Meter verderop wordt een plezierjacht van een meter of 12 bij een privésteiger achter een woning afgemeerd. Kapitein ‘Bartorelli’ staat achter het stuurwiel en geeft via de megafoon commando’s aan een paar van zijn hand vol opvarenden, over wie en hoe die dan de ‘lijntjes’ over de meerpalen moest doen.

Het grappige, (of is het triest?) was, dat dit geen grap was, maar dat dit vakantiebootschippertje het allemaal serieus meende!

Zo stond die laatste dag vermeld in het logboek van onze boot, toen wij in 2010 op onze laatste vakantiedag in Zwartsluis afmeerden:
De dag ervoor
3 augustus 2010
Vanmorgen waren wij niet heel laat wakker, na het ontbijt en al dat soort dingen waren wij al voor 12-en door de Arembergersluis. Mijn lief was nog even bang, dat we niet met de mast omhoog en kano op het dak onder de brug door konden, maar dat ging makkelijk. Wel wat buitjes op het kleine stukje naar de Buyssteiger in Zwartsluis. ’s Middags was het wel droog. Vanmiddag heb ik al even de kano leeg laten lopen en opgeborgen. Mijn zoon heeft nog even geskate. De laatste boo(t)schappen in de C1000, maar onze lege kar werd gestolen door een verwarde (?!) Zwartsluister.
Weer bootmacaroni gegeten, dat was in de eerste helft van de vakantie ook goed bevallen. ’s Avonds zijn wij nog even langs de mooie Zintuigentuin geweest, maar mijn schat kreeg wat jeuk door de planten en insecten enzo. Later met zijn 4-en dan nog maar een heerlijk schepijsje gehaald.
En er werd hier zomaar op alle boten gratis boterkoek, speculaas en Buysman cappuccino bezorgd. Wat een verrassing. Helaas morgen weer naar huis en zit de vakantie er weer op.
’s Avonds kwam er ook nog een jacht aan bij een woning aan de overkant, waar iemand de mensen met een megafoon instructies gaf (serieus!!!) captain Iglo figuur!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver