zaterdag 26 oktober 2019

Kampen, verhuizen


Het was 8 april 2005. In oktober 2004 waren wij verhuisd. Vandaag volgt onze boot en verhuist die ook. De kinderen hadden oppas en wij gingen dit samen even regelen.

Een heel spannende dag vandaag, de boot ging te water en dat is normaal al spannend, maar nu moesten we hem nog naar Zwolle varen. Aangezien het gisteren windkracht 7 was en voor vandaag ook nog 4 voorspeld was, erg spannend.

Bij het te water gaan lekte het even in de buurt van de buis onder de wc en de monteur was even bang, dat ie er gelijk weer uit moest, maar dat viel gelukkig mee. Toch weer iets nieuws waar we rekening mee moeten houden.

Nu moesten we de randmeren doorvaren en naar Kampen, want daar willen we overnachten. Best een hele saaie tocht, maar gelukkig ging alles goed. We hebben van half 12 tot even voor 5 uur gevaren.

We mochten van de havenmeester van de Buitenhaven gratis overnachten, omdat ik er het jaar ervoor een goed gevulde beurs op de wc had gevonden en afgegeven. De Duitse eigenaar heeft hem weer terug gekregen. Toch leuk en het is een fijne beschutte plek aan de steigers van de passantenhaven.

's Avonds gingen wij lekker even samen op stap. Wij hebben heerlijk wat biertjes gedronken en gedanst bij de Plantage.

De 9e april sliepen wij nog lekker even uit en lagen nog even na, waarna wij gingen ontbijten. Na het ontbijt even staartvet doen, koelvloeistof controleren en starten: Niets. De motor had er nog geen zin in. Het was ook een vochtig in het ruim en koud na een nachtvorst. Wat rommelen met de sleutel en nog eens starten. Ja! Gelukkig.

Wij voeren stroomopwaarts over de IJssel naar Zwolle en in het kanaal stonden onze kinderen van 10 en 11 ons al op te wachtern. Zij voeren heerlijk nog even het laatste stukje mee. Onze boot had vanaf nu een ligplaats vlak bij huis.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver