vrijdag 19 oktober 2018

Vinkeveen, na de slootjes en de plassen

Onze vaarvakanties in Nederland

Onze laatste bootvakantie met ons hele gezin in 2011. Een natte zomer.

25-juli-2011, na ons 'prijzig' tochtje vanaf Ouderkerk van niet al te veel kilometers kwamen wij bij de Vinkeveense Plassen aan. Wij hadden onze junioren 220 volt (eigenlijk WiFi) beloofd, dus verblijven op een eilandje was geen optie. Naar een haven. Wij vonden Omtzigt in Vinkeveen. Op zich hadden wij best een leuk plekje in deze haven en zo duur als de vaartocht hier naar toe zou het toch niet zijn.
De havenmeester was een aardige meid, voorzag onze kinderen nog gratis van hun eigen WiFi. Was in die tijd toch meestal nog tegen betaling en tufte voor haar werkzaamheden geregeld in haar bootje de haven op en neer. Volgens mij is zij fan van André Hazes, want zijn muziek schalde dan uit de radio die zij bij haar had.

Mijn vrouw en ik hebben hier 's-middags nog even heerlijk hardgelopen en gedoucht.
Mijn vrouw kookte ook vandaag: boontjes en slavinken, lekker! Aan het begin van de avond hangen wij even op de achterbank van de stuurhut en mijn dochter bakt cakejes in het oventje. Ook een voordeel van walstroom / 220 volt.


Morgenochtend nog maar even hier wassen en dan op zoek naar een fijn gratis plekje ergens anders. Het regent weer even. Onze nieuwe barbecue zal deze zomer wel in de doos blijven zitten.

26-juli-2011, de ochtend  hierop voor een habbekrats nog onze was gedaan. Wij waren echt blij met deze ligplaats in Vinkeveen. Twee uur gooiden wij de touwtjes weer los. Flink turen op de plassen, er staat hier niets aangegeven. De eerste brug, moest voor ons omhoog, de volgende twee konden wij onderdoor. Er kwam ook een boot na ons, die er wel onderdoor zou passen, maar dat had de hobby-schipper zelf niet in de gaten. Nadat ie al 3x tegen de meerpalen had gebeukt, is de sluiswachter er toch maar naar toe gegaan, om de brug te bedienen. Hij vertelde dat de brug wippen, bij zulken toch sneller werkt, dan uitleggen, dat het wel past. Goed dat hoorden wij bij hem in de sluis, waar wij de plassen weer afgingen. Richting Vecht, via Nieuwersluis naar Loenen... Gratis? Echt niet.


bij goed weer, moeten wij nog wel wat onderhoud doen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver