maandag 18 juli 2022

Bonn, Park Rheinaue

Zwerftocht 2022 deel 2, 19 juni 2022 (bezocht zie tripadvisor
Terug naar vorige deel

Nadat wij in in Wezel alles hadden gedaan, wat je zoal moet doen, 's morgens gingen wij op pad. Grofweg was ons plan om via de westelijke Rijnoever naar de voormalige hoofdstad van de Bondsrepubliek West-Duitsland te rijden: Bonn.

Dat lukte natuurlijk wel, al namen wij bij Keulen een keer de afslag te vroeg, waardoor wij 2 x 10 km voor niets reden richting Eifel.

Reuterstraße in Bonn

Vroeg in de middag, arriveerden wij al in Bonn. Er was nog een plekje vrij op de gratis camperplaats bij het glooiende Rheinauepark. Wij gingen met de hond het park in. Het meer (in Nederlandse ogen meer een vijver) was in onderhoud en er stond vrij weinig, op sommige plekken geen water in. Er zwom wel een forse beverrat tussen de watervogels.

Beverrat in de Auensee
Verder was het best gezellig in het park er was live muziek (een coverband) bij het parkrestaurant. Ook terug bij de bus konden wij ervan genieten. Dat was wel gemakkelijk, dan hoeft onze eigen muziek niet aan en konden wij onze blue tooth speaker gebruiken om onze telefoons op te laden in plaats van muziek te spelen.

Wij maakte een goede start elk in een van de 6! boeken die wij mee hadden genomen. 's Avonds een lekkere fles rosé soldaat gemaakt...

Womostellplatz der Stadt Bonn

...en volgende ochtend zouden wij weer verder rijden langs de 'romantische' Rijn naar het zuiden. Met onderweg eerst een stop voor boodschappen.

Weer op pad, door de Godesbergerallee

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver