zaterdag 30 juli 2022

Dörenthe, laatste buitenlandse stop

Zwerftocht 2022 deel 30, 2 juli 2022 (bezocht zie tripadvisor

Terug naar vorige deel 

Wij rijden Homberg in

Na de boodschappen en het tanken, rijden wij Homberg weer uit en wij rijden in noordwestelijke richting weer in Nederlandse richting, waar wij volgens afspraak morgen weer zullen zijn. De route loopt over de Autobahn via Kassel, Paderborn, Bielefeld (bestaat dat?), Osnabrück naar het dorpje Dörenthe bij Ibbenbüren.
Wij melden ons aan en zoeken met een van de beheerders een mooi veldje niet ver van de ingang. Wij betalen contant. In dit land kan niet ieder bedrijf zomaar internet en een wifi verbinding krijgen, om te pinnen. Wij ondernemen verder niet heel veel vandaag. Het is warm. Vijftig meter verderop achter de bomen en achter het hoofdgebouw is een recreatieteam druk bezig de kinderen te vermaken met dans en muziek, de Hokie Pokie is er ook bij. Doet ons denken aan een tentvakantie meer dan 20 jaar geleden in Hattem toen onze kinderen nog klein waren. 

Wij doen dus niet veel, drinken wat (alcoholvrij) bier, drinken een wijntje (met alcohol) en er is iets met het water. Handig zo'n kraantje vlak bij de camper, maar toen ik de hond ervan wou geven, dacht ik wat troebel. Mijn Duitse buurman zei, dat dat geen probleem was (in het Nederlands, hij kwam uit Leer) het komt door een zuur het zinkt straks en je kunt het gewoon drinken. Toen heb ik later, ik wou toch nog wat doen, de watertank er ook maar mee gevuld.

Morgen gaan wij eerder, dan wij twee weken geleden dachten weer terug naar Nederland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver