zondag 17 juli 2022

Wezel, zwerftocht '22

 Zwerftocht 2022 deel 1, 18 juni 2022 (bezocht zie tripadvisor)

Vandaag begint onze zomervakantie van maar liefst 4 weken! Wij hebben weer eens een camper gehuurd en gaan een kleine 4 weken rondzwerven. Eerst vanuit onze woonplaats de camper halen in 't Harde, naar huis, de camper even inrichten en gauw op pad, samen met onze hond.

Je vakantie begint pas op middag dus, de eerste 'etappe' lieten wij het bij een eindje over onze landsgrens, Wezel in Duitsland op een mooie camperplek aan de Rijn. 

Wij reden vlot naar Wezel, maar daarna toch een soort vertraging, file in Wezel bij de Auesee. De Duitsers hebben een lang weekend, dus bijna allemaal vrij... en het is prachtig weer.

Eerst zetten wij de camper nog op de hete geasfalteerde parkeerplaats, want alle camperplekken met stroom en wat gras waren bezet, maar al gauw maakte een andere camperaar ons attent op een plek die net daarvoor was verlaten.

Even verkast en wij hadden een prima camperplek.

Mij leek het wel leuk om een foto te maken bij de kunststoffen ezel op de camperplek (Hoe heet de burgemeester van Wezel), maar onze hond vond dit beeld nogal levensecht en eng, om onze tijdelijke omwonenden onrust te besparen hebben wij dat maar niet gedaan.

Wel een lekkere wandeling langs de Rijnpromenade gemaakt. Aan de overkant zagen wij de resten van de oude spoorbrug uit 1874 die 10 maart 1945 door terugtrekkende Duitse soldaten tot ontploffing is gebracht om de opmars van de geallieerden te vertragen.

Onze Friese buren op de campercamping even gesproken zij bleven hier langer en vertelden ons dat je prachtig kan fietsen 8 km rond de Auesee. Wij laten dat voor wat het is en reizen morgen verder langs de Rijn, richting Bonn.


Wezel oude spoorbrug

Blik over de Rijn in Wezel

's Avonds en 's morgens de 19e opnieuw langs de Rijn gewandeld. Langs het water blijft boeiend.

's Avonds op de oude spoorbrug aan de stadskant

 Zwerftocht 2022 deel 2, 19 juni 2022

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver