woensdag 27 juli 2022

Quarten, naar de camping

Zwerftocht 2022 deel 17, 25 juni 2022 (bezocht zie tripadvisor

Terug naar vorige deel

Wij slingerden met de camper vanaf het ons al bekende dorpje Unterterzen de berg op, passeerden het kleine dorpje Quarten, dat de naamgever is van deze gemeente en finishten weer rond pauzetijd bij de camping in Oberterzen.

De beheerster van de camping, die ons vandaag al wel verwachtte, wees ons onze plek. Wij moesten weer een stukje achteruit en voor de ingang van de camping konden wij onze camper parkeren naast het  oranje mercedes campertje, met oranje-bruin-witte gordijnen, die wij gelijk omdoopten in de Brabantia camper.

De beheerster gaf ons een verloopstuk voor de stroom (achteraf bleek er ook wel een in onze bus te zitten) en zei, 'ga eerst maar even het dorp in en kom je later maar aanmelden'. Zo gezegd, zo gedaan. Wij kenden het dorpje al wel, maar heerlijk om dit Heidi & Peter dorpje nog weer beter te leren kennen.

boerenstal met op de achtergrond de bergen aan de andere zijde van het Walenmeer

Het was warm, wij haastten ons niet.

Talbach
Bij de Talbach, die zich als een waterval naar beneden stort, bleven wij wel even staan. Wij vinden hem niet alleen fascinerend, het was brodzig hier en de wind van het water gaf een heerlijke verkoeling.

Blik op het Walenmeer

Zo heerlijk een uurtje door en rond het dorp gewandeld, tijd voor wat lekkers. Wij gingen zitten op het terras van het mooie hotel-restaurant Knobelsboden en bestelden een koffie. Die hadden wij nog niet gehad. Wij vroegen of wij (het was tussen 2 en half 3) ook warm konden eten, jawel. Na de koffie kwamen er voor ons beiden patat en 2 schnitzels met salade door. en bier. De dame die bediende had tussen koffie en maaltijd nog even gezellig met ons staan keuvelen. Ja dit was een geslaagd vakantie-etentje en wij hoeven vanavond in de hitte niet meer te koken.


Na het etentje was het nog een 200 meter naar de camping. Wij hebben ons ingeschreven voor 2 dagen en nachten en in het hoofdgebouw een was gestart. Het was warm. Nog maar even een 0.0 biertje en een 0.0 Radler. Wij hebben al bier op en gaan zo nog sporten ;)


Omstebeurten even lekker zwemmen en afkoelen op de camping met een prachtig uitzicht op de bergen (nou ja sporten...) heerlijk!

En elk rondje met de hond is het weer genieten van de omgeving.



Inmiddels waren de eigenaars van de Brabantiacamper ook terug van hun uitje. Het was een wat stug Duits stel van een jaar of 10 jonger dan ons, maar  een stuk doorrookter. Ach die zijn morgen weer weg. 

En wij gaan morgen bergop.


Meer over en vanuit Quarten staat in onderstaande stukjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver