woensdag 27 juli 2022

Maschenkamm, de top

Zwerftocht 2022 deel 18, 26 juni 2022 (bezocht zie tripadvisor

Terug naar vorige deel

Vandaag zijn wij 30 jaar getrouwd en wij vieren dat samen op de Flumserberg. Vanaf het dorp Oberterzen, waar wij met onze camper hadden overnacht namen wij voor een 100 franken de rit met zijn 3-en naar de top. De hond was ook mee. Eerst de rit naar de Tannenboden, die wij 5 jaar geleden vanaf Unterterzen al eens hadden gemaakt. Omdat wij het hier wel aardig kenden, maar meteen verder naar het hoogste punt met de volgende kabelbaan.


In deze gondel zaten wij niet met zijn drieën. Op het laatste moment stapte er nog een Zwitserse mevrouw in. Na een aantal minuten sta je dan 2 km hoog bij het bergstation Maschenkamm. Prachtig wat een uitzicht, groen, rotsen veel mooie bloemen en verderop nog wat sneeuw.


Hier maar eens een flinke wandeling maken over de smalle paden. Er waren er veel meer die dat dachten. Ook al is dat op de foto's niet te zien.



Na een paar kilometer wandelen en verwonderen, kwamen wij weer terug bij het bergstation. Tijd voor koffie met gebak. Wij hebben tenslotte wat te vieren. Daarna daalden wij weer af naar de Tannenboden.
Hier hebben wij ook nog een lekker wandeling gemaakt en nog een tijdje zitten genieten van de herrie van alle Zwitserse koeien met hun luid klingelende bellen om de nek. Op de terugweg hielden wij halt bij het terras van Restaurant Cresta. Ook vandaag hebben wij net als gisteren weer lekker buiten de deur gegeten, een krokante Zwitserse pizza (pinsa) met bier, heerlijk!


Even uitbuiken in de gondel terug naar Oberterzen, waar in de verte het stadje Murg aan het Walenmeer te zien is. Terug was de Brabantiacamper al vertrokken. Er kwamen nu nieuwe mensen met een klein rood campertje. Engelsen, ook dit stel had een hond meer. Onze honden konden heerlijk spelen en deze mensen gezellig kletsen.

Zo werd het weer avond en toen de rosé op was, was deze prachtige dag om en de volgende dag rijden wij weer verder richting Oostenrijk.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver