zaterdag 14 september 2019

Keulen, heerlijke stad

 Vakantie naar Italië, deel 18

De laatste jaren gingen wij met de vakantie meestal met onze auto. Dit jaar doen wij het anders. Wij pakken de trein naar Italië. Wij zijn bijna weer thuis, vandaag Italië en Zwitserland al doorgetreind en nu langs de prachtige Rijnlijn onderweg naar Keulen, voor onze laatste overnachting van deze reis.

In een vrij kleine coupé helemaal achterin de trein rijden van vanaf Mannheim richting Koblenz en dan naar Keulen. Het is een prachtig traject langs Rijn en Zevengebergte, waar wij aan de andere Rijnoever op een gegeven moment ook de Drachenfels / Drakenrots passeren, waar wij twee jaar geleden nog bovenop stonden.

Het was al behoorlijk aan het schemeren toen wij in Keulen aankwamen. Het station uit hebben wij onszelf eerst maar even vereeuwigd bij de gigantisch grote Dom tegenover het station. Daarna was het ook nog maar een kippeneindje naar het hotel.

Het sleutelkaartje van het hotel konden wij krijgen bij de snackbar enige meters voorbij het hotel. Gauw onze spullen op de kamer gedumpt ons wat opgefrist en toen zijn wij eerst op zoek gegaan naar een maaltijd. Wij hadden nog echt wel zin in wat. Even voorbij het hotel lag het gezellige plein de Heumarkt. Aangekomen half elf  's avonds bij het terras van Bistro Canapé, vroegen wij beiden. 'Kunnen wij hier nog wat eten?' Aber natürlich! Het weer was dus ook al weer een stuk beter dan vroeg in de middag in Zwitserland en wij hebben hier heerlijke schnitzel met patat en salade gegeten en daarbij een paar heerlijke koude glazen Kölsch bier. Top!  Daarna nog even een wandelingetje gemaakt door het centrum, nog bij en op de Rijn gekeken. Mooiere foto's dan deze:
hebben wij niet gemaakt. Na een lange reisdag gingen wij weer naar het hotel, waar wij nog even heerlijk van muziek konden genieten door de bluetooth functie van de pickup die er stond. Daarna, heerlijk geslapen en morgen weer naar huis!

Tussen Keulen en Arnhem werd er gewerkt aan het spoor. Wij zouden dus een stuk met de bus moeten. Daar hadden wij geen zin in. Wij zijn lekker omgereisd met een stoptrein naar Mönchen-Gladbach, onderweg nog lekker gekletst met 2 Duitse vriendinnen waarvan de jongste een peutertje had. Later ook nog op het perron in Mönchen-Gladbach. Een trein later naar Venlo gepakt en vanaf daar weer naar huis gereisd. Dit was een heerlijke vakantie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver