donderdag 28 juli 2022

Vahrn, am Löwenhof

Zwerftocht 2022 deel 25, 29 juni 2022 (bezocht zie tripadvisor

Terug naar vorige deel

Vandaag wordt ons tweede bezoek in 3 jaar aan Zuid-Tirol. Wij hebben denken wij, een mooie camping gevonden aan hetVahrnermeer. U hoeft niet te reserveren, er is wel plek!

Wij rijden weer over de prachtige Brennerpas. Deze keer even geen fotomateriaal. Mijn smartphone hing in de nieuwe houder aan het raam. Tegen enen waren wij, na een afslag te hebben gemist en behalve bij de Brennerpas ook op de Autostrada tol te hebben betaald, bij de camping.

Shit! Wat een smal en laag tunneltje. Gaan wij niet doen met onze huurcamper. Geen wonder dat wij niet hoefden te reserveren... Wij zoeken gauw een andere bestemming, een camperplek. Maps stuurt ons richting Brixen. Ter plekke loop ik even voor de camper uit om de plek te vinden, een paar blokken om in een dichtbebouwd stuk stad. Niks gevonden. Wij zoeken weer wat anders en vinden  Am Löwenhof in Vahrn. Wij rijden weer terug richting Vahrn. Weer missen wij de bestemming en rijden een rondje berg op. Wij rijden langs het beroemde Kloster Neustift, of in het Italiaans Abbazia di Novacella, hebben wij daar ook een glimp van gezien, en weer bergaf. Nu zien wij bij de rotonde, dat je gelijk achter het hotel de slagboom van de camping hebt. Gevonden. Ik schrijf ons in voor een nacht.

Dit is de duurste overnachting meer dan € 60 voor een nacht, op een hele kleine en krappe camping. Verder is er alles, wasmachine (wij gaan wassen) en zwembad. Wij wandelen wat in de omgeving, niet te ver, want he is warm en drinken een biertje bij de camper.


Vahrn, Varna

Veel Nederlanders hier, onze buren waren Belgen, Vlamingen. Een Nederlandse vroeg ons nog, of wij hun onze keggen konden lenen. Zij stonden nogal scheef, ik wou dat niet, achteraf maar goed ook. Wij zijn 's morgens redelijk vroeg en zij niet, dan moet je dus maar wachten tot zij wakker zijn. Zij waren met de trein naar Oostenrijk gegaan en hadden daar een nogal incomplete camper gehuurd.
Morgen willen wij nog een stuk naar het oosten, zodat wij weer terug in Oostenrijk komen en zo via bijvoorbeeld de Grossglockner pas weer langzaam naar het noorden. Om ook nog Slovenië aan te doen, daar zien wij vanaf. Meeste campings daar, moet je voor minimaal drie nachten boeken.

Morgen zien wij weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver