vrijdag 22 juli 2022

Ottmarsheim, langs het Grand Canal d'Alsace

Zwerftocht 2022 deel 12, 23 juni 2022 (bezocht zie tripadvisor

Terug naar vorige deel

Na het ontbijt op de leuke oude camping in het Franse Gerstheim maakten wij ons klaar voor de volgende etappe. We hadden gepland om langs de Franse kant van de Rijn naar het zuiden te rijden en vlak boven Bazel de Rijn over te steken van Village-Neuf naar Weil am Rhein in Duitsland en daar te overnachten.

Over de D20 langs de Rijn bij Rhinau

De route langs de Rijn en het Grand Canal d 'Alsace door Frankrijk bestaat grotendeels uit goede rustige tweebaanswegen, ideaal met een camper.

D52G tussen Ottmarsheim en Petit Landau

Brug over Canal du Rhône au Rhin bij Kembs

Verder is het niet een bepaald spannende rit en je komt nauwelijks door dorpen, zo nu en dan een stukje industrieterrein, maar prima. De drukte komt wel weer. 

Bij Village-Neuf reden wij weer een Rijnbrug over en kwamen wij in het Duitse Weil am Rhein. Wij zijn in de voorsteden van Bazel beland. Wij rijden richting geplande camperstandplaats. Wij 'crossen' wat door Weil am Rhein, langs de Zwitserse grens, maar de camperplaats bij een sportcomplex leek ons niet wat. Boodschappen, wij rijden naar de Hoofdstraat van Weil am Rhein, een parkeergarage, heb je niks aan met een camper, en op straat konden wij de camper ook niet kwijt hier.

Wij zoeken een wat rustiger dorp een aantal kilometers verderop. Efringen-Kirchen, is de plaats waar wij naar toe gaan, er is een supermarkt en een camperplek en vast niet te druk.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver