dinsdag 26 november 2019

Zwiggelte, Zwiggelterveld

Het is november en wij hebben een huisje geboekt bij de ingang van het Zwiggelterveld in het Hart van Drenthe, een prachtig plekje en ideaal om onze hond uit te laten.
de Steenuil heet het huisje

Na het inchecken en de hond uitlaten gingen wij eerst nog even naar het wat grotere dorp in de omgeving Beilen, daarna hebben wij ons echt geïnstalleerd in dit heerlijke huisje.

De dinsdag t/m vrijdag dat wij hier waren hebben wij ontzettend veel tijd besteed aan het wandelen in de bossen, akkers en velden achter het huisje. Het was er heerlijk rustig en je kwam er (bijna) niemand tegen.
wandelen door het Zwiggelterveld

Je kwam er van alles tegen berken in alle fases tussen jong en al lang dood en rot met bijbehorende berkenzwammen, eiken, koolmeesjes, buizerds, voederbieten, hulst, vliegenzwammen, mist, rijp, regen, een beetje zon, heide, zelfs een dassenburcht. Ook sparren, dennen en Amerikaanse eiken en een zwam die judasoor heet kom je hier tegen.
 1 v/d ingangen van een dassenburcht
Andere bijzondere zwammen die wij hier nog tegen kwamen waren de grote sponszwam en het  kleverig koraalzwammetje, de laatste volle dag hebben wij nadat wij 's ochtends heerlijk het zwembad voor ons alleen hadden, 's middags voor het donker werd nog kilometers gewandeld met onze hond. Prachtig!

Ook het museumdorp Orvelte en Westerbork hebben wij op een ijskoude woensdag nog even bezocht.


Natuur in het Zwiggelterveld:





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver