vrijdag 1 november 2019

Postojna, alleen ontbijt

In 1990 zijn wij 1x met een buspendel op een lange vakantie geweest. Het einddoel was het inmiddels in meerdere landen uiteengevallen Joegoslavië.

18 Juni om 11:15 vertrokken wij samen uit Utrecht. Na een stop in Weert om ongeveer 1 uur vertrokken wij in de juiste bus naar Joegoslavië. Van lezen in al de meegenomen lectuur kwam in de bus niet veel, naar buiten kijken is toch gemakkelijker.
’s Avonds een lekkere (nou ja) maaltijd genomen ineen Beiers wegrestaurant in een Duits stadje en verder naar Oostenrijk. In pikkedonker zijn wij door Oostenrijk gereist (jammer), toch geprobeerd om zoveel mogelijk te bekijken.
Nadat wij via een steile bergpas om ongeveer half 5 bij de toenmalige Joegoslavische grens in Slovenië kwamen, konden wij nadat de douaniers ons een stempel in ons paspoort hadden gegeven en het  licht was geworden toch nog bergen zien met sneeuw, heel mooi. Het Alpenland Slovenië ziet er toch heel anders uit dan ons einddoel deze vakantie Kroatië.

Vroeg in de ochtend, nog voor het ontbijt reed onze bus nog door de Sloveense hoofdstad Ljubljana waar wij allemaal arbeiders onderweg naar hun werk langs een snelstromende rivier zagen lopen.

Om half 8 zetten wij voor het eerst voet op Joegoslavische bodem in Postojna voor een ontbijt. Verder hebben wij hier toen niets van deze stad gezien.  Na deze pauze reden wij weer verder.

Voordat wij Istrië inreden, schampten wij nog de Italiaanse grens en zagen wij beneden de Italiaanse stad Triëst liggen. In Italië zouden wij dat jaar nog niet komen. Op het schiereiland Istrië aangekomen, braakte de bus langs de kustplaatsen van Istrië beurtelings groepjes vakantiegangers uit. Wij waren in Rovinj aan de beurt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver