maandag 18 november 2019

Schinkeberg, laatste vakantiedag

Het is 18 augustus 2014 en voor het eerst sinds 2001 gaan wij in onze 'hoofdvakantie' niet met onze boot. Samen bezoeken wij met auto en tent 3 Duitse campings. Vandaag is onze tweede en alweer laatste volledige dag op de camping in Osnabrück. Dit komt meer door het weer, dan door de plek, want die is prima.

Gisteren, een regenachtige dag in Lienen en Bad Iburg, vandaag blijven wij in Osnabrück op onze camping op de Schinkelberg.

Vanmorgen waren we wat later op. Ondertussen allebei wel weer al een boek uitgelezen. Ook vandaag weer buiten ontbeten. Na het eten nog even buiten zitten lezen en wij gingen vast afrekenen bij de kampbeheerder. Wij konden de camping wel overnemen. De beheerder vond het na 40 jaar wel welletjes, maar ja wij ambiëren niet een loopbaan als beheerdersechtpaar in Duitsland. Voor ons geen Ik Vertrek.

Na de betaling gingen wij even de stad in. Wat rondgelopen, met de kinderen ge-appt, paar bakjes espresso. Weer rondgelopen. Fotootje hier, fotootje daar, eten in dezelfde pizzazaak waar wij een jaar eerder met zijn vieren waren.  Met een omweg reden wij nog naar het winkelcentrum en supermarkt om ons lege krat terug te brengen, de laatste boodschappen te doen en nog even te tanken.

Mijn vrouw had nog een handig nieuw tasje bij de KiK gekocht en nu, want al met al werd het weer zo’n regenachtige dag, schuilen wij weer met een leesboek in de tent. Ook daalt de temperatuur bij elke bui met een graad of 5. Maar ja we hebben nog wel lekker vakantie. Nog maar wat gelezen, ’s avonds nog even rummikub, weer verliezen en dan nog wat fleskes Holsten bier.


Morgen naar huis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver