vrijdag 15 november 2019

Arnsberg, pinnen


Het is 10 augustus 2014 en voor het eerst sinds 2001 gaan wij in onze 'hoofdvakantie' niet met onze boot. Samen bezoeken wij met auto en tent 3 Duitse campings.

Gisteren waren wij aangekomen op onze 1e camping aan de Möhnesee.

Rond 7 uur hadden wij de slaap al uit. Heerlijk relaxt zaten wij een uur later al te ontbijten. Na het ontbijt ben ik heerlijk een rondje gaan hardlopen langs de Möhnesee en de Hevesee.  Toen dronken wij samen op ons gemak koffie in de zon. Mensen om ons heen braken allemaal hun tenten op. Zo hadden wij wat te zien. Na de koffie wat touren. Zuidelijke afslag richting Arnsberg. Mooie heuvelachtige route er naar toe. Wat (ver)dwalen door het gebied. Een mooie wandeling gemaakt aan de rand van de stad. Verderop in de stad hebben wij even gepind. Toen eindelijk door een mooie tunnel reden wij de stad uit, tankten wij even en weer verder.


Via wat andere dorpen en stadjes kwamen wij in Günne.  Wij hebben eerst een uur gewandeld en geklommen over de stuwdam (Sperrmauer zeggen ze hier). Vervolgens zijn we patat en een Wiener schnitzel gaan eten, lekker! Als groente hadden wij een blaadje krulsla. Via de oever van het meer zijn wij weer teruggereden naar Delecke, de brug over naar de zuidoever. Om half 4 hadden wij al heel wat gezien en een heel mooie dagbesteding gehad. Mooi nou?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver