maandag 18 november 2019

Bad Iburg, dicht!


Het is 17 augustus 2014 en voor het eerst sinds 2001 gaan wij in onze 'hoofdvakantie' niet met onze boot. Samen bezoeken wij met auto en tent 3 Duitse campings. Vandaag is onze eerste volledige dag op de camping in Osnabrück.

De 1e nacht op camping Niedersachsenhof in Osnabrück. We konden vanmorgen buiten ontbijten, maar dat was ook het enige wat nog echt buiten kon. Het is een regenachtige dag. Na het ontbijt besloten wij wat te toeren. Wij gingen richting Bad Iburg. Het slot moesten wij maar even bekijken. Een slechtweer attractie toch. Bleek ie pas om 2 uur open te gaan op zondag.
Slot Iburg

Dan maar een rondje er omheen kuieren en weer verder. Auto in en in westelijke richting. Komen wij bij Lienen uit. Weer wat foto’s maken en koffie gehaald en gedronken op de bank bij café Pellemeier. Wij weer verder, een mooie weg over door het bos met haarspeldbochten. De wielrenners die eerder ook bij ons in het café zaten ploeterden door de regen omhoog. Voor ons was het lekker toeren.
Boven over de smalle weggetjes kwamen wij weer bij Bad Iburg uit. Daarna weer wat rondrijden in oostelijke richting. Mooie omgeving ook. Toen weer naar de tent.

Wij de tent in. Oeps, fototoestel is nog in Lienen. Gelukkig hadden wij een kaartje van de zaak en mijn lieverd belde even. Ze hadden het fototoestel nog liggen. Wij weer terug over de autoweg, over Harderberg, waar wij ’s ochtends ook nog even op de Truttenmarkt waren. Foutje van ons, wij dachten, dat ze kleding verkochten, maar het was een vlooienmarkt. Berg over richting Bad Iburg (kasteel is nog dicht) en richting Lienen. Toestel weer gekregen en de mensen herzlich bedankt. Weer terug naar Iburg, kasteel nu open, maar geen zin meer, stad door, camping!


Borreltijd. Paar triple secjes in de tent, want buiten….
Naar de borrels nog even lekker lezen, macaroni eten, koffie maken en drinken.
Ja dit was een ‘rustig’ regenachtig vakantiedagje. Morgen alweer de een na laatste dag van deze vakantie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver